Kardeşini kurtardı, kendi kayboldu

Aydın'ın Bozdoğan İlçesi'nde, sulama kanalında yüzünü yıkamak için sarktığı sırada dengesini kaybedip düşen 16 yaşındaki Ekrem Özkan'ı yine tarım işçisi olan ağabeyi 23 yaşındaki İbrahim Özkan kurtardı.

Kardeşini kurtardı, kendi kayboldu
07 Temmuz 2013 Pazar 23:57 tarihinde eklendi.
İki kardeşten Ekrem Özkan dışarı çıkarken İbrahim Özkan suda kayboldu. Dalgıçların yaptığı çalışmalara rağmen, ağabey Özkan'a ulaşılamadı.
 
İlçeye bağlı Kılavuzlar Köyü'nde yevmiye usulü bir tarlada patos çeken tarım işçisi İbrahim Özkan ile kardeşi Ekrem Özkan, yemek molası verdi. 40 dereceyi bulan hava sıcaklığından bunalan Ekrem Özkan, serinlemek için Kemer Barajı'ndan Akçay HES'e giden su kanalında yüzünü yıkamak isterken, dengesini kaybedip kanala düştü.

Kardeşinin düştüğünü gören İbrahim Özkan peşinden kanala atladı. Yaklaşık 400 metre yüzen kardeşlerden Ekrem Özkan, kanala bağlı su borularına tutunarak dışarı çıkabildi. 100 metre ilerideki bir noktadan dışarı çıkacağını söyleyen ağabey İbrahim Özkan tekrar yüzmeye başladı, ancak bir anda gözden kayboldu. Durum jandarma, sağlık ve AFAD ekiplerine bildirildi.
 
Devlet Su İşleri Müdürlüğü ile yapılan görüşmenin ardından kanala giden su kesildi. AFAD kanalda dalgıçlarla çalışma başlattı. Yapılan aramalara rağmen 5 kardeşin 3'üncüsü olan İbrahim Özkan'a ulaşılamadı.

Anne Fatma ve baba Erdal Özkan ile yakınlarının endişeli bekleyişi sürerken, destek için Marmaris Sualtı ekibinden yardım istendiği de belirtildi. Bozdoğan Kaymakamı Asım Solak olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

DHA