Kardeşinin yeni yüz sevinci

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 8 gün önce yüz nakli olan 27 yaşındaki Recep Sert'in ağabeyi 29 yaşındaki Güven Sert, yoğun bakımdaki kardeşinin yüzünü ilk kez gördükten sonra Karakaş Camii'ne giderek şükür namazı kıldı.

Kardeşinin yeni yüz sevinci
26 Temmuz 2013 Cuma 18:25 tarihinde eklendi.
 
 
Türkiye'nin 5'inci yüz naklinin yapıldığı Recep Sert'in ağabeyi Güven Sert, bugün sabah saatlerinde yoğun bakım servisine girerek kardeşinin yeni yüzünü operasyondan sonra ilk defa gördü.

Kardeşiyle bir süre görüştükten sonra hastaneden ayrılan ağabey Sert, Karakaş Camii'ne giderek şükür namazı kıldı. Namaz çıkışında yüzünden mutluluk ifadesi okunan ağabey Vedat Sert, "Kardeşimin yüzünü ilk kez gördükten sonra camiye geldim ve burada şükür namazı kılıp dua ettim" dedi.
 
Kardeşinin yüzünün donör Polonyalı turist Andrzej Kucza'ya benzediğini dile getiren Güven Sert, "Doktorlarımız çok güzel ameliyat yapmışlar. Eskisinden daha yakışıklı olacağına inanıyorum. Eskiden de yakışıklıydı. Şimdi daha yakışıklı olacağa benziyor" diye konuştu.
 
BİZİ GÖRÜNCE SEVİNDİ
 
Yoğun bakımdaki kardeşini ilk gördüğünde çok duygulandığını söyleyen Güven Sert, şöyle konuştu: 
 
"Recep bizi görünce sevindi ve o da mutlu oldu. Bunu belli etti. Elimi tuttu ve öyle iletişim kurduk. Ben ona sorular sordum. Elimi sıkarak cevap verdi. Ayağa kalkmak istiyordu. Hayatla barışık olduğu için çabuk toparlayacak. Recep görünüm olarak çok yakışıklı olmuş. Ben hemen alıştım. Bir kere görmek yetti ve alıştım. Ben kardeşimi üç ayrı yüz ile gördüm. Üç ayrı kimlikle gördüm. İlk hali vurulmadan önceki hali ikinci olarak ameliyattan sonraki hali ve son halini görmek kısmet oldu."
 
ANTALYA'YA YERLEŞECEK
 
Artık Antalyalı olduklarını söyleyen Güven Sert, "Antalya'ya yerleşeceğiz. Tedavi süresince Antalya'da ben de olacağım. Ailemizin diğer fertleri sabırsızlıkla Recep'in yoğun bakımdan çıkmasını bekliyor.

Çok sevinçliler. Doktorlarımız durumunun çok iyi olduğunu bir süre dana yoğun bakımda kaldıktan sonra servise alabileceklerini söylediler. Onun sağlığı için orada kalmasının şimdilik uygun olduğunu söylediler. Kardeşimin sağlığı ve rahatı çok iyi hiçbir şikayeti yok" diye konuştu.

DHA