Karısını öldürdü, ‘yanlışlıkla oldu’ dedi

İzmir’in Bornova ilçesinde, alkollü olduğu iddia edilen Mustafa D. (55), polisi arayarak tartıştığı eşi Emine D.’yi (41) pompalı tüfekle yanlışlıkla kafasından vurduğunu söyledi.

Karısını öldürdü, yanlışlıkla oldu dedi
22 Mayıs 2013 Çarşamba 09:01 tarihinde eklendi.

Eve gelen polis ekipleri Emine D.’nin cansız bedeniyle karşılaştı. Mustafa D., polislere elindeki tüfekle bir süre direndi. Çiftin olay sırasında uyuyan 7 yaşındaki oğulları ise polis tarafından evden çıkarıldı.

Olay, Bornova ilçesi Evka-4 semti 1031 sokak numara 11’de bulunan apartmanda saat 00.30 sıralarında meydana geldi. İddialara göre Mustafa D. ile eşi Emine D. evde bilinmeyen bir nedenle tartıştı. Alkollü olduğu ileri sürülen Mustafa D., tartışma sırasında eşini pompalı tüfekle başından vurdu. Emine D. olay yerinde hayatını kaybetti.

Polisi arayan Mustafa D., eşini yanlışlıkla vurduğunu söyleri. Bunun üzerine olay yerine resmi polis ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan polis ekibinin ‘kapıyı aç, silahını bırak’ yönündeki telkinine önce direnen Mustafa D., pompalı tüfekle kendisini vurarak intihar edeceği tehdidinde bulundu. Mustafa D., bir süre sonra tüfeği bırakıp polise teslim oldu. Polis ekipleriyle birlikte olay yerine gelen ambulanstaki sağlık görevlileri, evin içinde yerde kanlar içinde yatan Emine D.’nin öldüğünü tespit etti.

Polis ekipleri, olay sırasında evde uyuyan çiftin 7 yaşındaki oğullarını uyandırmadan evden çıkardı. Küçük çocuk daha sonra Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. 10 yıllık evli oldukları öğrenilen Mustafa ve Emine D. çiftinin daha önce de sık sık tartıştıkları iddia edildi. Emine D.’nin yaklaşık 20 gün önce evde sinir krizi geçirdiği ve ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldığı ileri sürüldü.

Gözaltına alınan Mustafa D., sağlık raporunun alınmasının ardından sorgulanmak üzere Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.


CİHAN