Kariyerini şike bitirmiş

FIFA kokartlı ünlü hakem Selçuk Dereli, hakemliği bırakma nedeninin şike olduğunu açıkladı.

Kariyerini şike bitirmiş
27 Temmuz 2011 Çarşamba 09:36 tarihinde eklendi.

 

23 Aralık 2009'da sürpriz bir kararla hakemliği bıran FİFA kokartlı hakem Selçuk Dereli, hakemliği bırakmasının nedeninin şike olduğunu açıkladı.
 
Tarih 23 Aralık 2009. Türkiye'nin en önemli FİFA kokartlı hakemlerinden Selçuk Dereli, 40 yaşında sürpriz bir kararla hakemliği bıraktı. Dereli'nin hakemliği bırakırken söylediği sözler kısa ama çok manidardı: "Gördüğüm lüzum üzerine..." Bilindiği gibi Dereli, 2007 yılında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasını yönettikten sonra sarı-lacivertli yöneticiler tarafından sertçe eleştirilmiş ve mahkemelik olmuştu.
 
Dereli, Aziz Yıldırım, Ali Koç ve Murat Özaydınlı'ya açtığı tazminat davalarını da kazanmıştı.
 
Genç yaşında ismini futbol tarihine yazdıran Dereli, istifa nedenini 2 sene sonra ilk kez açıkladı. Selçuk Dereli'ye, "Önemli maçlar yönettiniz.Kulüp başkanları ve spor camiasını yakından tanıyorsunuz.Size göre maçlarda şike yapılıyor mu?" sorusuna olay yaratacak bir yanıt verdi.
 
"Yapılmıyor diyemem..." Dereli, istifasının üzerinden geçen 5 yılın ardından yaptığını açıklamayla da gerekçesini net bir dille açıkladı: "Şike pisliğine bulaşmamak için hakemlik mesleğini bıraktım. Beni o pisliğe çekme ihtimalini sıfırlamak için çok sevdiğim hakemlik mesleğini bırakmaktan başka şansım yoktu. Şerefle, alnı açık yaşamayı tercih ettim..."