Karsan'dan İtalya atağı

Toplu taşımada Türkiye ve dünyanın önde gelen üreticileri arasına giren Karsan, yeni yatırımları ile göz dolduruyor.

Karsandan İtalya atağı
18 Şubat 2011 Cuma 09:01 tarihinde eklendi, 1.553 kez okundu.

 

Toplu taşımada Türkiye ve dünyanın önde gelen üreticileri arasına giren Karsan, otobüste dünya devlerinden BredaMenarinibus ile yaptığı ortaklık kapsamında devreye aldığı Akçalar otobüs üretim tesisini açtı. Eylül ayında İtalyan şirket ile stratejik ortaklık anlaşması imzalayan Karsan, bu kapsamda ilk 15 aracını da ihraç etti. Açılış töreninde konuşan Karsan CEO'su Murat Selek, ilk siparişi Roma Belediyesi'nden aldıklarını söyledi. yılda 25 milyon euroluk yatırım yapılacak. Yeni fabrikamızda sadece BredaMenarinibus için üretim yapacağız" dedi.
 
400 otobüs üretiriz
 
Şu anda İtalyan marka için yaptıkları üretimde yerlilik oranının yüzde 25 seviyesinde olduğuna işaret eden Selek, "Breda'nın portföyündeki doğalgazlı, hibrid, Eauro 5 normlarındaki dizel motorların tamamını talep gelmesi halinde üretebilir durumdayız. Bu araçları iç pazara sunmak için de üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmalar sonucunda yerlilik oranımızı yüzde 40'ın üzerine çıkaracağız" diye konuştu. Selek, 300 ile 400 arasında araç ihracat etmeyi hedeflediklerini bildirdi.
 
Komşu ülkelerde varlığımız artacak
 
BredaMenarinibus CEO'su Roberto Ceraudo, Türk otomotiv sanayinde çok önemli bir yere sahip olan Karsan'ın BredaMenarinibus ile imzaladığı stratejik ortaklık anlaşmasının BredaMenarinibus'un prestjini daha da ileriye taşıyacağını söyledi. Ceraudo, 140 milyon euroluk ciroları ile İtalya'nın en büyük ikinci üretici konumunda olduklarını belirterek, "Bu anlaşma özellikle, 30 binin üzerinde otobüs üreten şirketimizi, sadece İtalya ve Avrupa sınırlarında değil, markanın Türkiye ve komşu ülkelerdeki varlığını da arttıracak" dedi.
 
Bugün