Karslı Kardashian'ın öyküsü

İngiltere'nin en çok satan gazetesi The Sun, Ermeni asıllı ABD'li televizyon yıldızı Kim Kardashian'ın atalarının izini Kars'ın Karakale Köyü'nde sürdü.

Karslı Kardashianın öyküsü
03 Aralık 2011 Cumartesi 10:01 tarihinde eklendi, 2.915 kez okundu.

 

Hürriyet gazetesinin haberine göre, İngiltere’nin yüksek tirajlı tabloid gazetesi The Sun Kardashian’ın hikâyesinin peşine düştü. Gazeteye göre 20’nci yüzyılın başlarında ABD’ye göç eden Kim Kardashian’ın (31) atalarının memleketi Kars Karakale eskiden Ermeni köyüydü. Gazete, Kim’in memleketi Karakale için “Ermenistan sınırındaki köyde yaşam, Ortaçağ’dan beri çok az bir değişikliğe uğramış görünüyor” yorumunu yaptı. 
 
‘Köyümüze gelsin’ 
Köydekilerle konuşan gazete, Kardashian hakkındaki fikirlerini sordu. Cengiz Kesikkol, “Adını duymamıştım; köyümüzün diğer kadınları gibi çok güzelmiş” dedi. Muhtar Atilla Gopur “Kardashian’ın bizim köyden çıkmış olması büyük sürpriz, buraya gelmesini isteriz” dedi. Çiftçi Salman Gopur, “Eskiden Hıristiyanlar yaşardı” dedi. Salman’ın evinin daha önce Kim’in dedesinin evi olabileceği öne sürüldü. 
İnternetteki yorumlarda Karakaleli kadınlar için “Kim’in kardeşleri olabilirdi” denildi. 
 
Karakale’den Beverly Hills’e 
Gazeteyegöre Kardashian ailesinin yolculuğu şöyle gerçekleşti: Kardashian ailesi, tarihin en b üyük trajedilerinden birinde 20’nci yüzyılın başında göç etti. Karakale Rusya’daki 1917 devriminden sonra Ermenistan topraklarındaydı, 1921’de ise Türkiye’ye bağlandı. Sam ve Harom Kardaschoff, oğulları Tatos’la ve kardeşleriyle tehcirden önce 1913 yılının sonbaharında köyden kaçtılar. ABD’de Tom ismini alan Tatos çöp toplama işine girdi, Karakale’den kaçan Haman Shakarian’la evlendi. Aile et işine girdiler. Çiftin oğulları Arthur (94 yaşında hâlâ yaşıyor, Kim’in dedesi) ve eşi işleri geliştirdiler, bölgenin en büyük şirketlerinden birine sahip oldular. Arthur’un oğlu, (Kim’in babası) Robert ise ünlü bir avukat oldu. ABD’li Kris’le (Kim’in annesi) evlenen Robert, 2003 yılında kanserden öldü. Kim kardeşleriyle birlikte kısa zamanda büyük üne kavuştu. 
 
Köylüler seks kasetlerini bilseler 
The Sun’in internet sitesinde yer alan Kardashian haberi okuyuculardan da büyük ilgi gördü. Bir okuyucu, yıldızın seks kasetlerini kastederek “Keşke köylüler Kim’in edepsiz seks kasediyle ünlendiğini bilseler...” yorumunu yaptı. Bir okuyucu da “The Sun olasılıkla Kim’in geçmişini ondan daha çok biliyor. Asla Ermeni kahramanı değil. ABD’deki Ermeni toplumunda çoğu kişi ailesini ya da onu destekleyemez” dedi.