Kars'ta sağanak yağmur

Kars'ta önce şiddetli rüzgar, ardından sağanak yağmur, kentteki yaşamı olumsuz etkiledi. Gelirli Köyü'nde ise fındık büyüklüğündeki dolu ekili arazilere zarar verdi.

Karsta  sağanak yağmur
04 Ağustos 2013 Pazar 16:14 tarihinde eklendi.
Şiddetli rüzgar Atatürk Caddesi'nde bir ağacın dallarını kırdı. Yaralanan olmazken, çevre sakinleri ağaç dallarının büyük bir gürültüyle koptuğunu ve çok korktuklarını söyledi.
 
Rüzgarın ardından bir anda bastıran yağmur ise şehir merkezinde yaşam felç etti. Şiddetli yağmur nedeniyle vatandaşlar sağa-sola kaçışırken, bir kişinin dev şemsiyeyle caddede yürümesi ilginç görüntülere sahne oldu.
 
Merkeze bağlı Gelirli Köyü'nde de dolu etkili oldu. Yaklaşık 10 dakika Yağan fındık büyüklüğündeki dolu, köyü kıştan kalan manzaraya büründürdü. Dolu, köydeki ekili arazilere de zarar verdi. Yemyeşil alanın bir anda bembeyaz olduğunu gören köylüler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Araziden dönen büyükbaş hayvanlar bile bembeyaz doluyla kaplı arazide ot bulmakta zorlandı. İneklerin doluyla kaplı alanda ot yeme çabası da ortaya ilginç manzaraların çıkmasına neden oldu.

DHA