Kars'ta şiddetli rüzgar çatıları uçurdu, öğrenciler camiye sığındı

KARS'ta akşam saatlerinde etkili olan yağmur ve şiddetli rüzgar Digor Yolu üzerindeki TOKİ Jandarma konutlarındaki bazı binaların çatılarını yerinden söktü.

Karsta şiddetli rüzgar çatıları uçurdu, öğrenciler camiye sığındı
23 Mayıs 2016 Pazartesi 21:18 tarihinde eklendi.
KARS'ta akşam saatlerinde etkili olan yağmur ve şiddetli rüzgar Digor Yolu üzerindeki TOKİ Jandarma konutlarındaki bazı binaların çatılarını yerinden söktü. Öğrencilerin okul çıkı evlerine döndükleri sırada çıkan fırtına nedeniyle bazı kişiler zarar görmemeleri için çocukları camıda topladı. Fırtınanın geçmesinin ardından çocuklar evlerine önderildi.  
 
Merkez Digor Yolu üzerindeki TOKİ Jandarma konutlarındaki bazı binaların çatıları şiddetli fırtına nedeniyle yerlerinden söküldü. Metrelerce yüksekten yola ve bahçelere savrulan çatı ve ağaç dalları çok sayıda araçta maddi zarar oluşturdu. Rüzgarın etkili olduğu saatlerin okul çıkışına denk gelmesi bölgede endişe yarattı. Bazı bloklarda çatıların yerinden söküldüğünü ve çocukların evlerine koşmaya çalıştığını gören TOKİ sakinlerinden Mehmet Gezerler, rüzgar etkisini kaybedinceye kadar çocukları camide toplamasıyla olası bir kazanın önüne geçti. Blokların çatı katlarında hasarlar meydana gelirken, uçan çatılardan kimsenin zarar görmemesi maddi kayıpların tesellisi oldu. Mehmet Gezerler, "Tam okulun dağılımı sırasında şiddetli bir rüzgar geldi. Öğrendiğimiz kadarıyla rüzgarın hızı saatte 85 kilometre kadar etkiliymiş. Tam o sırada öğrenciler okuldan çıkıyordu, çatıların uçuştuğunu gördüm ve koşmaya başlayan çocukları camide topladım. Rüzgar sakinleşinceye kadar onları orada tuttum ve rüzgar dinince gördüğümüz manzara buydu. Maddi hasarımız oldu, araçlarımız zarar gördü fakat çok şükür ki cana bir şey gelmedi" dedi. Rüzgarın durulması ardından TOKİ sakinleri sokaklara savrulan çatı ve tahta parçalarını topladı.