Kars'ta TÜİK bürosuna kanlı baskın

Kars'ta bulunan TÜİK bürosuna düzenlenen saldırıda saldırgan dahil 7 kişi öldü!

Karsta TÜİK bürosuna kanlı baskın
19 Mart 2014 Çarşamba 09:57 tarihinde eklendi, 1.748 kez okundu.
Olay bugün saat 08.30'da Atatürk Caddesi'nde bulunan 4 katlı binanın en üst katındaki Türkiye İstatistik Kurumu'nda (TUİK) meydana geldi. 1.5 yıllık memur olduğu belirtilen sosyolog Veysi Eren, tabancayla çalıştığı TÜİK binasını bastı. Kurum Müdürü Mehmet Tolon ve memurları bir odaya toplayarak rehin alan Veysi Eren, ardından üzerlerine ateş açtı. Saldırıda ilk belirlemelere göre Müdür Tolon ile birlikte toplam 6 kişi hayatını kaybetti. Diyarbakırlı olduğu ve psikolojik sorunları bulunduğu ileri sürülen Eren, aynı silahı başına dayayarak intihar etti.
 
Saldırıda yaralananlar hastanelere kaldırılırken, Özel Hareket timleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Vali Eyüp Tepe, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak da olay yerine gelerek bilgi aldılar.
 
KARS VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA
 
Kars Valiliği TÜİK Binasına silahlı saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. 
Açıklamada, “19 Mart 2014 Çarşamba günü TUİK Bölge Müdürlüğünde çalışan Veysi ERİM saat 08.30 civarında Bölge Müdürlüğü binasına gelerek Bölge Müdürlüğünde çalışan 5 kişi ve Bölge Müdürünü Glock marka tabanca ile öldürdükten sonra intihar etmiştir. Ayrıca olay esnasında kurumda bulunan 1 çalışan yaralanmış olup hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Veysi ERİM, TUİK Bölge Müdürlüğünde Sosyolog kadrosunda çalışan memur olup, psikolojik sorunları ile ilgili tedavi görmekteydi. Bu vahim olayın herhangi bir siyasi ve terör olayı ile ilgisi olmayıp, psikolojik tedavi gören Veysi ERİM’ in cinnet halinde olayı gerçekleştirdiği değerlendirilmektedir. Görev başında şehit olan personellerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı diler, yaralı olan personelimize acil şifalar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

DHA