Kartal bombayı patlatıyor!

Fanatik'in haberine göre transferde şimdiden gaza basan Beşiktaş, Atletico Madrid'in Brezilyalı yıldızı Diego Ribas'la büyük ölçüde anlaşmaya vardı.

Kartal bombayı patlatıyor!
06 Mayıs 2014 Salı 10:28 tarihinde eklendi, 1.199 kez okundu.
Gelecek sezonun kadrosunu oluşturmak için çalışmalara erkenden başlayan ve ilk olarak Gaziantepspor'dan Cenk Tosun'u renklerine bağlayan Beşiktaş, esas bombayı patlatıyor.

Temsilcimiz Arda Turan'ın formasını giydiği Atletico Madrid'in Brezilyalı yıldızı Diego Ribas'la büyük ölçüde anlaşmaya varan Siyah-Beyazlılar, Haziran ayından önce bu işi resmiyete dökmek için çalışmalarını sürdürüyor. Sezon sonunda takımıyla sözleşmesi sona erecek olan 29 yaşındaki deneyimli orta alan oyuncusunu bonservis bedeli ödemeden renklerine bağlamayı planlayan Kara Kartal'ın, futbolcunun istediği yıllık 5 milyon Euro'luk (14 milyon 815 bin TL) bedel için pazarlıklarda son aşamaya geldiği kaydedildi. Özellikle teknik futboluyla dikkatleri çeken Ribas, gol vuruşlarındaki etkinliğiyle de biliniyor.
 
'Transferin 1 numarası olacak'
 
Başkan Fikret Orman'ın, "Yüzde 90 bu iş bitti. Transferin 1 numarası olacak" diyerek müjdesini verdiği Brezilyalı futbolcu, kariyerinde yaşadığı başarılarla dikkatleri çekiyor. Porto'da forma giydiği 2004-06 sezonlarında birer kez Portekiz Ligi ve Portekiz Kupası'nı kaldıran Diego, 2006-09 dönemlerinde yer aldığı Werder Bremen'de de Almanya Lig Kupası şampiyonluğu yaşamıştı. 29 yaşındaki futbolcu, 2011-12 sezonlarında Atletico Madrid'de kiralık olarak forma giydiği dönemde Arda Turan'la beraber ortaya koyduğu mükemmel performansla UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan kadroda yer almıştı. Ara transferde Atletico Madrid'e 1.5 milyon Euro'luk (4 milyon 450 bin TL) bedelle transfer olan Diego, takımıyla bu sezon 12 mücadeleye çıkıp 2 gol ve 1 asistlik performans sergilemeyi başarmıştı.
 
Diğer transferlerde son durum
 
Samuel Eto'o: Sezon sonunda Chelsea'yle sözleşmesi sona erecek olan Kamerunlu futbolcu, yıllık 7 milyon Euro (20 milyon TL) istiyor. Yönetim, menacer Ertan Göksu aracılığıyla görüşmelerini sürdürüyor.
 
Demba Ba: Chelsea'den ayrılma planları yapan Senegalli golcü, Beşiktaş'a gelmek için yıllık 5 milyon Euro (14 milyon TL) talep etti. Temaslar devam ediyor.
 
Emmanuel Adebayor: Geçen sezon gündeme sık sık gelen Togo'lu oyuncunun, Tottenham'da geleceği belirsiz. Yıllık 5 milyon Euro'luk (14 milyon TL) isteği kabul edilirse Kartal olabilir.
 
Aaron Hunt: Werder Bremen'le yollarını ayıran ve Beşiktaş'ın gündemini yoğun biçimde meşgul eden 27 yaşındaki orta alan, 2.5 milyon Euro (7 milyon TL) garanti ücret istiyor.
 
Joleon Lescott: Tottenham'dan ayrılmayı kafasına koyan 31 yaşındaki savunmacı, Beşiktaş'la ön anlaşma yaptı. Senelik 3.5 milyon Euro'luk (10 milyon TL) isteği karşılanırsa imzayı atacak.
 
Younes Kaboul: Yapılan pazarlıklarda henüz anlaşma sağlanmış değil. Temasların aylardır devam ettiği ve Tottenham'lı savunmacı, yıllık 4 milyon Euro (11 milyon TL) istiyor.
 
Cladio Pizarro: Bayern Münih'le sezon sonunda yollarını ayıracak olan 35 yaşındaki golcüyle de olumlu temaslar var. Deneyimli futbolcu senelik 4 milyon Euro'luk (11 milyon TL) talep ediyor.
 
Bafetimbi Gomis: Lyon'la Haziran ayında yollarını ayıracak olan 28 yaşındaki futbolcu, kariyerine İngiltere'de devam etmek istiyor. Görüşmelerin tıkandığı öğrenildi.
 
Oolcan Adın: Trabzonspor'un başarılı futbolcusu için temaslar sürüyor. Bilic'in çok istediği 28 yaşındaki oyuncu için kulübüne takas artı para önerilecek.
 
Sefa Yılmaz: Kayserispor'un Süper Lig'de küme düşmesinin ardından 24 yaşındaki orta alan için girişimlerini hızlandıran Siyah-Beyazlılar, transferde sona yaklaştı.