Kartal geleceğe yatırım yapacak

Beşiktaş’ta transferler için kolları sıvayan Havutçu’nun gelecek sezonu düşündüğü ortaya çıktı. Burak, Veli, Tanju gibi gurbetçileri takıma katan genç teknik adamın, bazı gençleri de siyah-beyazlılara kazandıracağı öğrenildi

Kartal geleceğe yatırım yapacak
28 Aralık 2011 Çarşamba 08:13 tarihinde eklendi.

 

Beşiktaş’ta Futbol Genel Direktörü olarak göreve başlayan Tayfur Havutçu, transfer için kollarını sıvadı. Siyah-beyazlı idarecinin yapacağı transfer çalışmalarının devre arası için değil, yeni sezona yönelik olduğu bildirildi.

Bern Schuster’den sonra takımın başına geçer geçmez zaten çok öncesinden izlediği birçok genci Beşiktaş’a kazandıran Tayfur Havutçu’nun, hem Türkiye’de hem de Avrupa’da birçok genci yakın takibe alacağı vurgulandı. Burak Kaplan, Veli Kavlak, Tanju Kayhan, Mehmet Akyüz ve Mustafa Pektemek gibi oyuncuların gelmesinde emeği olan Tayfur hocanın, daha önce izleyip de transfer edemediği yeniden gündemine aldığı öğrenildi. Çoğu Alman liglerinde forma giyen bu gençlerden bazılarının sezon bitiminde Beşiktaş’a transfer edilmesi için girişimlerin başlanacağı öğrenildi.
 
Teknik Direktör Carlos Carvalhal ile de bu konuda bir toplantı yapacak olan Genel Direktör Havutçu’nun, hem bu yıl, hem de yeni sezon için alınacak gençlerle takımın gelecekteki iskeletini kurmayı hedeflediği ve her sene bir veya iki kaliteli yabancıyla güçlü bir Beşiktaş oluşturmanın hesabını yaptığı vurgulandı. Yeni transfer edilecek gençlerin yanı sıra, alt yapıdaki görev değişikliklerinden sonra özkaynak düzeninden önümüzdeki sezon daha fazla yararlanacağı bildirildi.
 
Öte yandan Muhammed Demirci ve Atınç Nukan gibi gençlerin de ikinci yarıdaki bazı maçlarda forma şansı bulacağı vurgulandı.

Milliyet