Kartal kritik virajda

Beşiktaş hem lig, hem de UEFA'da kaderini çizecek iki kritik haftaya giriyor

Kartal kritik virajda
06 Mart 2015 Cuma 10:59 tarihinde eklendi.
14 günde 5 önemli maç ve hepsi deplasmanda
 
İlk hedef lig şampiyonluğu, ilk engel Medicana Sivasspor
 
Şampiyonluktaki rakiplerin birbiriyle oynarken mutlaka kazanmalısın kuralı
 
Biliç'ten uyarı, "Sakın adam kaçırmayın"
 
İkinci hedef Brugge'den avantajlı skorla dönmek
 
Yöneticiler: "Gösterilen mücadele takdir edilmeli"
 
Beşiktaş pazar gününden itibaren zorlu bir maratona daha başlıyor.
 
Süper Lig'in ikinci devresinin başladığı 26 Ocak'tan bu yana ilk kez bu hafta içinde maça çıkmayan siyah beyazlılar bir haftalık aranın ardından 5 maçın üst üste oynanacağı zorlu bir periyoda daha giriyor.
 
8 Mart Pazar günü Sivas deplasmanında başlayacak olan bu zorlu süreç Beşiktaş'ın büyük oranda hem lig hem Avrupa'daki kaderini belirleyecek.
 
Ligde şampiyonluk Avrupa'da da en azından yarı final hedefleyen siyah beyazlılar 14 gün içinde sırasıyla Sivasspor, C. Brugge, Kayseri Erciyesspor, C. Brugge ve Fenerbahçe ile karşılaşacak. Üstelik (Yönetim ve taraftar Atatürk Olimpiyat Stadı'nı da deplasman sayıyor) bütün bu maçları deplasmanda oynayacak.
 
Rakiplerin birbiriyle oynarken mutlaka kazanmalısın kuralı..
 
Kara Kartalların bu zorlu dönemeçteki ilk rakibi olan Sivasspor maçı hayati bir önem taşıyor.
 
Beşiktaş lig sıralamasında Galatasaray'ın 3 puan gerisinde ve Fenerbahçe'nin de 1 puan önünde bulunuyor. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kozlarını paylaşacakları haftada mutlaka ve mutlaka kazanarak liderlik hesabı dahi yapan siyah beyazlılar Sivasspor ile berabere kalmaları veya yenilmeleri durumunda ise en azından Galatasaray'ın puan kaybetmesi için duacı olacak.
 
Sivas'ta yaşanacak olası bir puan kaybı ve Galatasaray'ın da kazanması halinde puan farkının en az 5'e çıkacak olması şampiyonluk yolunda çok büyük bir yara almak anlamına da geliyor. Bunun bilincinde olan yönetim, teknik heyet ve futbolcular asıl hedefleri olan lig şampiyonluğu için Sivas'ı yenerek Fenerbahçe Galatasaray maçını keyifle izlemeyi hedefliyor.
 
Biliç'ten uyarı "Sakın adam kaçırmayın"
Sergen Yalçın'ın gelişinden sonra yükselişe geçen Sivasspor'un çok dikkat edilmesi gereken ve hızlı ayaklara sahip bir takım olduğunu futbolcularına anlatan Biliç, özellikle orta saha ve defansın göbeğinde oynayacak olan ikiliden arkaya hiç bir şekilde adam kaçırmamalarını istedi. Slaven Biliç, Pedro Franco'nun kırmızı kart cezası sebebiyle oynamayacak olmasından dolayı stoperde yine Necip Uysal'a görev vermeyi düşünüyor. Takımdaki bir diğer stoper Atınç ise henüz genç ve fiziği kuvvetli olmasına rağmen hız ve geri dönüşler konusunda oldukça yetersiz olmasından dolayı birinci alternatif olamıyor. Hırvat teknik adam Atınç'ın performansını beğendiğini belirtse de genç futbolcuyu daha fazla gelişim göstermesi için özel antrenmanlar yapması gerektiği konusunda sürekli olarak uyarıyor.
 
Sivas'taki hava şartlarından çok fazla çekinmeyen ve Olimpiyat Stadı'ndan daha kötü olamayacağını düşünen Biliç'in saha zemini konusunda da bir endişesi bulunmuyor.
İkinci hedef Brugge'den avantajlı skorla dönmek..
 
Kara Kartalların Sivas deplasmanından sonraki ikinci maçı olan Brugge mücadelesi de Avrupa'da çeyrek final kapısını aralama açısından büyük önem taşıyor. En son 12 yıl önce Lucescu döneminde UEFA Kupası'nda çeyrek finali gören siyah beyazlılar ilk etapta bu başarıyı tekrarlamak için birinci engel olan C. Brugge'den avantajlı bir skorla dönmek istiyor. İkinci maçı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yine 70 bin kişiyle oynayacaklarını hesaplayan Beşiktaşlılar bu yüzden Sivas ve Brugge deplasmanlarının sezonun kaderini çizebileceğini düşünüyor.
 
Yöneticiler "Gösterilen mücadele takdir edilmeli"
 
Sezon başladığında kadrosunda A takım seviyesinde 18 futbolcusu bulunan ve ancak devre arası transfer dönemindeki takviyelerle kadroyu genişleten siyah beyazlı yöneticiler ise bulundukları konumun takdir edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.
 
Ligin en çok sakatlık yaşayan ve aynı zamanda da en çok kart cezası alan takımı olmalarına dikkat çeken yöneticiler ligde ikinci olmaları ve Avrupa'da da Liverpool'u eleyerek son 16'ya kalmalarının önemli bir başarı olduğu konusunda hem fikirler. Yine de şampiyonluk kelimesini ağızlarından düşürmeyen Beşiktaşlı yöneticiler bu görüşlerinin sonuna bütün maçlarını deplasmanda oynamış olmalarını da mutlaka ekliyorlar.