Kartal Messi'sini buldu

"Sırada Messi mi var?" sorusuna, "Hayatta 'olmaz' diye bir şey yok" diyen Başkan iftiharla sunar:

Kartal Messisini buldu
05 Ocak 2011 Çarşamba 12:01 tarihinde eklendi, 2.147 kez okundu.

 

2006 yılında Avrupa'da fenomen haline gelen Muhammed Demirci, sonunda A Takım'da...Beşiktaş'ın Antalya'daki kampına götürülen 15 yaşındaki Mami; Q7, Guti, Simao, Almeida, Fernandes gibi yıldızlarla birlikte idmanlara başladı.
 
Ne Simao, ne Fernandes, ne de Almeida... Beşiktaş'ın ara transferde kadrosuna kattığı en büyük isim hiç kuşku yok ki Muhammed Demirci... Sadece Siyah-Beyazlılar'ın değil tüm Türk futbolseverlerin, hatta Avrupalılar'ın bile 2006 yılından beri merakla beklediği 'Yeni Messi' Muhammed, Beşiktaş'ın Antalya'daki kampına götürüldü.
 
HER ŞEY 4 YIL ÖNCE BAŞLADI
4 YIL  önce özel bir televizyon kanalında görüntüleri yayınlanan Muhammed, yetenekleriyle kısa sürede bir fenomen haline dönüşmüş; İspanya'nın Marca, Almanya'nın Bild gazeteleri başta olmak üzere, 'Yeni Maradona, Messi, Ronaldinho' olarak Avrupa'da nam saldı. Daha 11 yaşında olmasına rağmen üstün top tekniği ve oyun zekasıyla birçok büyük kulübün de dikkatini çeken Muhammed, Başkan Demirören'in isteği üzerine Beşiktaş'ta kalmıştı.
 
EN MUTLU DOĞUM GÜNÜ
11 EKİM'DE profesyonel olan genç futbolcu, önceki gün de ilk defa Beşiktaş A Takımı'yla idmana çıktı. Türk Futbol tarihi açısından da önemli bir kırılma anı olabilecek bugün, Muhammed için bir başka anlam daha taşıyordu. 3 Ocak; süper yeteneğin doğum günüydü.
MUHAMMED'in ilk antrenmanlarında gösterdiği performans ise gelecek için umut verici. Mami, yetenekleriyle abilerini de etkilemeyi başardı.
 
Mami'nin kilometre taşları
- 10 Mart 2006'da Beşiktaş'a geldi.
- 11 Ekim 2010'da profesyonel oldu.
- 3 Ocak'ta A Takım'la ilk idmanına çıktı.
- Bu sezon U 16 Takımı'nda 4 golü var.
- 6 kez milli oldu; 2 gol attı.
- İdolleri; Sergen ve Ronaldinho.
- 5 kardeşi var.
 
Muhammed'İn Messi ile benzerlikleri sadece yetenekleriyle sınırlı değil. Mami de Arjantinli yıldız gibi minyon bir fiziğe sahip. Ancak Messi gibi çocukken herhangi bir kemik hastalığı geçirmemiş ve o yüzden ağır bir tedavi görmemiş. Yine de Beşiktaş altyapısı yetkilileri Muhammed'e uyguladıkları özel bir programla genç yeteneğin fiziksel gelişimini hızlandırmışlar.
 
Olası değeri 20 milyon!
Muhammed'in 4 yıl içerisinde bonservis bedelinin 20 milyon euroya kadar yükselmesi bekleniyor.
 
Mami'yi Rijkaard'lı Barcelona istemişti
 
MAMİ, 2007 yılında Barcelona ile idmanlara çıkmış; Katalan kulübün o zamanki hocası Rijkaard'ın, 'İşlenmemiş elmas' diye nitelendirdiği genç yetenek için Barça 3 milyon euro önermiş ancak Demirören, 5 milyon euro talep ederek Muhammed'i satmamıştı.
 
Yeni 'Ali'ler, Metin'ler, Feyyaz'lar' da kampta
 
Schuster, Mami'nin yanı sıra Antalya kadrosuna 6 genç oyuncu daha davet etti. İlk yarının son maçlarında forma şansı bulan Ali Kuçik başta olmak üzere A2 takımından Doğukan Pala, Furkan Şeker, Umut Kaya, Mertcan Demirer ve Oğuz Ceylan da Antalya'da takımla çalışma fırsatı yakaladılar. Beşiktaş, 11 Ocak Salı gününe kadar Belek'teki Gloria Serenity Resort Otel'de kamp yapacak.

Milliyet