Kartal'da Üzülmez bilmecesi

Üzülmez'in sözleşmesinin feshedileceği 10 gün önce açıklandı ama hala işlem yapılmadı.

Kartalda Üzülmez bilmecesi
24 Şubat 2011 Perşembe 11:17 tarihinde eklendi, 1.034 kez okundu.

 

1- Beşiktaş Yönetimi acaba Teknik Direktör Schuster'i gönderip, İbrahim Üzülmez'i mi affedecek?
 
2- Karar defterini imzalamayanlar varsa, acaba "feshe" karşı olan yönetici mi var?
 
3- Profesyonellerin ihmali söz konusu ise, yönetim işin takibini hiç mi yapmaz?
 
4- Üzülmez'e son maçta jübile düşünüldüğü için mi sözleşmesi feshedilmeyecek?
 
Beşiktaş'ta İbrahim Üzülmez'in sözleşmesinin feshedileceği açıklandı ancak bu sözde kaldı. Ne sözleşme fesholdu, ne de tecrübeli futbolcuyla yollar ayrıldı. Adeta kadro dışı bırakılmış gibi iş soğumaya bırakıldı.
Bizzat Başkan Yıldırım Demirören tarafından basın toplantısıyla duyurulan fesih olayında soru işaretleri hiç eksik olmadı. Neden siyah-beyazlılar, bir seferde kestirip attıkları bir oyuncunun fesihnamesini Futbol

Federasyonu'na göndermedi?
 
Bunu öğrenebilmek için ilk olarak Beşiktaş Yönetimi'nin kapısını çaldık. Ancak net yanıt verebilen bir yönetici karşımıza çıkmadı. Bazıları "Profesyonellerin ihmali" olarak söz ederken, farklı bir gerçek ortaya çıktı; daha yönetim bile henüz İbrahim Üzülmez'in sözleşmesinin kararını almamıştı. Bu kararın deftere işlenmediğini ve bazı yöneticilerin hâlâ imza atmadığı vurgulanırken, bundan dolayı da resmi prosedürün işlemediği belirtiliyordu.
 
‘Zımmen fesih var zaten’
Bunun üzerine İbrahim Üzülmez ile görüştük. O da bu konuyu sadece MİLLİYET'te daha önce çıkan haberden bildiğini, bunun dışında gelişmelerden haberi bulunmadığını ifade etti.
 
Beşiktaş'ın en yetkin kişilerinden Avukat Ali Rıza Dizdar'ın da görüşleri önemliydi. Dizdar'a göre, başkan ile futbolcu basın toplantısı yaparak "fesih" açıklaması yaptığına göre artık "zımmen" iş akdinin feshi gerçekleşmişti. Avukat Dizdar, "Sadece hukuksal bir sorun olması durumunda fesihname aranır. Kaldı ki Futbol Federasyonu, İbrahim Üzülmez'in sporculuğunun bittiğini varsaydı ki, olaylar nedeniyle Disiplin Kurulu'na gönderilmesine bile gerek duymadı. Yoksa normal koşullarda Üzülmez, PFDK'ya verilirdi" dedi.

Milliyet