Kartalkaya'da kar kalınlığı 4 metre

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da kar kalınlığı 4 metreye ulaştı.

Kartalkayada kar kalınlığı 4 metre
06 Mart 2012 Salı 14:22 tarihinde eklendi, 1.378 kez okundu.

 

Bolu'da 2 haftadır aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle kar kalınlığının 4 metreye ulaştığı Kartalkaya'da oteller hafta içi yüzde 70 ile 80 arasında, hafta sonu ise yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet veriyor.
 
Konaklamalı ve günü birlik tatil için Kartalkaya'ya gelen yerli ve yabancı turistler, kayak merkezindeki otellere ait toplam 45 kilometre uzunluğundaki pistlerde kayak yapmanın keyfini çıkarıyor.
 
Grand Kartal Otel Genel Müdürü Halit Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kartalkaya'nın kara doyduğunu ifade ederek, ''Şu anda kayak merkezinde kar kalınlığı 4 metreye ulaştı. Daha önceki yıllarda da yoğun kar yağışları oldu ama bu kadar etkili olmadı. Ben 32 yıldır Kartalkaya'dayım bu kadar kar görmedim. Kartalkaya, Kartalkaya olalı bu kadar kar yağışı görmemiştir'' dedi.
 
Ergül, yoğun kar yağışının ardından sezonun uzadığını ifade ederek, ''Kar kalınlığının 4 metreye ulaşması kayak sezonunun uzamasına katkı sağladı. Normalde nisan sonlarına kadar devam eden sezon, bu yıl Mayıs ayına kadar devam edecek'' diye konuştu.