Kartalkaya'da kar sevinci

Bolu Kartalkaya'ya kar yağarken, sömestr tatili için kayak merkezine gelenler kar kalınlığının 60 santime ulaştığı pistlerde kayak ve snowboard yaptı.

Kartalkayada kar sevinci
25 Ocak 2014 Cumartesi 14:51 tarihinde eklendi, 1.049 kez okundu.
Bolu kent merkezinde aralıklarla yağmur yağarken, yüksek kesimlere kar düştü. Kartalkaya'da hafta içi aralıklarla kar yağışı etkili olurken, bu sabah saatlerinden itibaren lapa lapa kar yağdı. Son yağış ile birlikte Kartalkaya'da kar kalınlığı 60 santime ulaştı.

Sömestr tatili için Kartalkaya'ya gelenler kar yağışı ile birlikte kayak için daha da uygun hale gelen pistlerde kayak ve snowboard yaptı. Tatilciler, pistlerin bulunduğu alanlardaki kafe ve restoranlarda dinlenip, kayak yaparak zaman geçirdi.Kartalkaya yolunun karla kaplı olması sürücüleri zor durumda bıraktı. Araçlar yoldan çıkarken, zincir takarak yollarına devam etti. Kartal Otel Genel Müdürü Harun Murtezaoğlu, şöyle dedi:
 
"Otelimizin doluluk oranı şu an yüzde 80'e ulaştı. Salı gününden beri yoğun bir kar yağışı var. Şehir merkezlerinde olan insanlar güneşli geçen günler nedeniyle burada kar olmadığını düşünüyor. Sadece bugün 30 santim kar yağdı. Şu an kar kalınlığı 60 santim. Kar yağışının devam etmesi bekleniyor." 

DHA