Kartepe'de pistler doldu

Kocaeli'nin en yüksek dağı olan Kartepe'deki kar kalınlığı, bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle 2 metreyi buldu.

Kartepede pistler doldu
14 Ocak 2013 Pazartesi 17:28 tarihinde eklendi, 1.307 kez okundu.

 

 Yakın olması nedeniyle İstanbullular'ın tercih ettiği Kartepe'deki 14 pist, hafta sonu boyunca kayakseverlerle doldu.
 
Kartepe'de kayak pistlerin bulunduğu bölgendeki kar kalınlığı 2 metreye ulaştı. Kartepe'deki Green Park Resort Otel'de konaklayanlara ve günü birlik tatilciler açık olan 14 pist de kayak ve snowboard yapanlarla doldu. Green Park Resort Otel Satış Pazarlama Müdürü Sefa Başar, doluluk oranının hafta sonu yüzde yüze ulaştığını belirterek, şunları söyledi:
 
"Haftasonu doluluk oranımız yüzde yüze, haftaiçi de yüzde 90'lara ulaşıyor. Günü birlik tatilcilerimiz de hafta içi ve hafta sonu yoğun ilgi gösteriyor. Yollarımız Karayolları ekipleri tarafından sürekli açık tutuluyor. Ulaşımda kesinlikle herhangi bir problem yaşanmıyor. Günü birlik çıkmak isteyen ve hazırlıksız gelen bazı sürücüler yoğun yağışlarda yolda kalıyor. Zinciri olanlar lastiklerine zincir takıp yollarına devam ederken, zinciri olmayanlar ise yol güzergahında satılan zincirlerden alarak zirveye çıkabiliyorlar." 
 
Kartepe'ye kayak ve snowboard yapmak için geldiklerini söyleyen Semih Söylemez, "3 günlügüne otele geldik. İnanılmaz bir kar güzelliğiyle karşılaştık. Kayak ve snowboard yapıyoruz" diye konuştu.
 
Hayatında ilk kez kayak yaptığını söyleyen Aylin Uçar ise "Buraya kayak öğrenmeye geldim. Kayak yapmaktan korkuyordum. Fakat yaklaşık yarım saat süren bir çaba sonucunda hafif hafif kaymaya başladım. Karın keyfini çıkartıyoruz" dedi. 

DHA