Karzai, Türkmenistan’ı ziyaret edecek

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai’yi ülkesine davet etti

Karzai, Türkmenistanı ziyaret edecek
28 Mayıs 2013 Salı 11:03 tarihinde eklendi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai’yi ülkesine davet etti. Berdimuhamedov ve Karzai, Türkmenistan-Afganistan-Tacikistan demiryolu projesinin temel atma törenine katılacak.

Berdimuhamedov davet mektubunu, Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanı Yardımcısı Raşit Meredov ile gönderdi. Bakan Meredov, Afgan lider Karzai tarafından başkent Kabil’de kabul edildi. Karzai, davet için teşekkür ederek, Türkmenistan’ın Afganistan’da barışın sağlanması yönünde yaptığı yardımlardan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Türkmenistan’ın ülkesine ucuz elektrik sağladığını hatırlatan Karzai, Aşkabat’tın her vesile ile kendilerine insani yardımda bulunduğunu belirtti.

Bölgede demiryolu ulaşımına ağırlık veren Aşkabat, Türkmenistan-Afganistan-Tacikistan demiryolu projesini hızlandırmak istiyor. Proje kapsamında 85 kilometre uzunluğundaki Atamurat-Imamnazar arasındaki demiryolu inşa edilecek. Projenin ikinci ayağı ise İmamnazar’dan Afganistan’ın Andhoy bölgesine kadar olan 38 kilometre yola raylar döşenecek. Söz konusu demiryolu rayları Türkmenistan’ın finansal kaynaklarıyla gerçekleştirecek.


CİHAN