Kasayı sahibine teslim etti

Erzurum'da 65 yaşındaki Abdullah Yaşa, eskiciden satın aldığı yazar kasanın içerisinde para ve altın olduğunu fark edince, çocukları ile birlikte sahibini bularak teslim etti.

19 Temmuz 2013 Cuma 18:20 tarihinde eklendi.
 
Erzurum'un merkez Palandöken İlçesinin Yıldızkent semtindeki TOKİ konutlarında oturan evli ve 4 çocuk babası terzi Necati Zafer, uzun süredir evde kullanılmayan eşyalarla birlikte eskiyen yazar kasayı da çöpe etti.

Aradan bir kaç gün geçtikten sonra bir şirkette özel güvenlik görevlisi olarak görev yapan büyük oğlu Nejdet Zafer, evde aradığı yazar kasayı bulamayınca annesine sordu. Annesinin, "Çöpe attık" demesi üzerine şoke olan Nejdet Zafer, "İçerisinde param ve altınlarım vardı" diyerek hemen sokaktaki çöp konteynerine koştu. İçerisinde 8 çeyrek altın, 500 Euro, 500 ABD doları ve 1100 TL bulunan yazar kasayı bulamadı.
 
"ONLAR SEVİNİNCE BEN DE MUTLU OLDUM"
 
Çöpe atılan yazar kasayı fark eden eskici, bunu alıp çocukları esnaflık yapan Atatürk Üniversitesinden emekli 65 yaşındaki evli ve 6 çocuk babası Abdullah Yaşa'ya 30 liraya sattı. Yaşa uzun uğraşlar sonucu açılan kasanın içindekileri görünce şaşkına döndü. Bunun üzerine kasanın üzerindeki seri numaradan yola çıkan Abdullah Yaşa iki oğlu ile birlikte dedektif gibi çalışarak kasanın kime ait olduğunu buldu ve sonunda sahibine götürürek teslim etti.
 
Abdullah Yaşa, "Birkaç yıl önce de 60 gram altın bulmuş ve sahibine teslim etmiştim. Yazar kazanın fişinden yola çıkarak bunu da sahibine teslim etmenin sevinci içindeyim. Bu dünya bir imtihan dünyası. Kayıpları sahiplerine teslim ettiğimde onların yaşadığı sevinç tarif edilemez. İçerisinde değil 5-10 bin lira, trilyonlar bile olsa bakmam" diye konuştu.
 
"DEMEK DÜNYADA BÖYLE DÜRÜST İNSANLAR VARMIŞ"
 
Oğlunun altınlarına kavuşmanın sevincini yaşayan Necati Zafer ise "Evde birçok lüzumsuz eşya vardı. Onları çöpe atarken 10 yıldır kullanmadığımız ve evde duran yazar kasayı da attım. Oğlum eve gelip içinde altın olduğunu söyleyince çok üzüldüm.

Geceleri yatamıyordum. Ama olaydan bir ay sonra merkez Yakutiye ilçesinin Şükrüpaşa mahallesindeki terzi dükkanıma gelen Abdullah Yaşa, kasayı içindeki altın, para ve dövizlerle teslim etti. Çok mutlu oldum. Allah razı olsun. Demek ki dünyada böyle dürüst insanlar da varmış" dedi.

DHA