Kaset mağdurlarına ilginç öneri

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin hem siyaseti sarsan kaset skandallarına hem de partisinin suçlanmasına tepki gösterdi

Kaset mağdurlarına ilginç öneri
24 Mayıs 2011 Salı 08:16 tarihinde eklendi.

 

Şahin “Kasetler yoluyla seçimlere giderken bir siyasi partiyi güç durumda bırakmak ne kadar çirkinse bunun faili olarak bir partiyi suçlamak o kadar çirkindir” dedi. TV 8’de soruları yanıtlayan Şahin’in MHP’li vekilleri de yargıya yardımcı olmaya çağırdı: Bu konuda istifa durumunda kalan kimi milletvekili, 10’a yakın MHP’li üst düzey yöneticinin yargıya bu konuda yardımcı olması lazım. 
 
Çünkü bu kasetlerin hangi ortamda çekilmiş olabileceğini en iyi onlar bilir. Bu mekanın kimler tarafından kullandığını, o mekana kimlerin girip çıktığını, mekanın neresi olduğunu onlar bilir. Dolayasıyla bu arkadaşlarımızın cumhuriyet savcılıklarına yarımcı olmaları ve bu bilinmeyen muammayı birlikte çözmeleri gerekir. Cumhuriyet savcısı, istihbarat birimlerimizle çalışır, onlardan bilgi ister. Ama ben MHP’li istifa durumunda kalan arkadaşların gerçeğin ortaya çıkması bakımından üzerlerinde önemli sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Sayın Bahçeli’nin de bu arkadaşları konunun ortaya çıkması konusunda yönlendirmesi, ’gidin yargıya yardımcı olun’ demesi gerekir, belki de demiştir, bilmiyorum.” Şahin partisine yönelik suçlamaları için ise “AK Parti kadrolarının hiçbir zaman böyle bir yönü olmamıştır. 
 
Ama bu tür yöntemleri kullanan kişiler, gruplar ve çeteler vardır. Ergenekon davasını inceleyin birçok delillerin bu tür kasetlerden olduğunu göreceksiniz. Bunu yapanlar var. Onları da bu soruşturmaları yürüten Cumhuriyet savcısı mutlaka değerlendirecektir ya da değerlendirmeliler” dedi.
 
Siyaset kirleniyor çok üzülüyoruz
 
Görev süresi dolacak olan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’e veda ziyaretinde bulundu. Kısa süre görüntü alınmasına izin verilen ziyaret, basına kapalı gerçekleşti. Şahin, görüntü alınırken, Gerçeker’e “zor bir dönemde görev yaptığını” belirterek, “Başarıyla yaptığınızı da düşünüyorum” dedi. Gerçeker, yaklaşık 15 dakika süren ziyaretten ayrılırken bir gazetecinin “kasetler” ile ilgili sorusuna şu yanıtı verdi: “Sayın Başkan (Şahin) geçen gün çok güzel bir açıklama yaptı. Çok sıkıntılı bir durum var burada. Bir taraftan hukuk aykırı bir davranış söz konusu, öbür taraftan kamuoyunun tasvip etmeyeceği birtakım davranışlar ortaya konuluyor. Bunların esasına girip bir değerlendirme yaptığınız zaman hukuka aykırı bu işlere meşruiyet kazandırmış gibi oluyorsunuz. Çok hassas davranılması gerekir. Mutlaka bunun üzerine özenle ve hassasiyetle gidilmesi ve bu işi yapanların bir an önce ortaya çıkarılması gerekiyor. Ama teknoloji o kadar gelişmiş ki nasıl mücadele edeceksiniz? Mutlaka görevli insanların birtakım önlemler almaları gerekiyor. Bunlar tasvip edilecek şeyler değil. Bunlar siyaseti kirletiyor. Toplumda siyasete olan güveni azaltıyor en azından. Bir hukukçu olarak bizleri de çok üzüyor. Yargılama safhasına gelmediği için bizim söyleyecek bir şeyimiz yok ama toplumun bunları değerlendirecek bir konu olarak almaması gerekiyor. Başka çaremiz yok.”