Kaşif Kozinoğlu'nun ölüm nedeni belli oldu

Ergenekon soruşturmasında tutuklanan MİT’çi Kozinoğlu’nun kalp hastalığı nedeniyle ölümün gerçekleştiği belirlendi.

Kaşif Kozinoğlunun ölüm nedeni belli oldu
11 Şubat 2012 Cumartesi 09:26 tarihinde eklendi, 1.028 kez okundu.

 

Adli Tıp Kurumu, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan MİT’çi Kaşif Kozinoğlu’nun 12 Kasım 2011 tarihinde Silivri Cezaevi’ndeki ani ölümüyle ilgili yaklaşık 3 ay süren kapsamlı otopsi çalışmasını tamamladı.
 
Haberturk'ün haberine göre, Kaşif Kozinoğlu’nun kronik iskemik kalp hastalığı nedeniyle öldüğü tespit edildi.
 
Kaşif Kozinoğlu’nun hayatını kaybetmesinden sonra, öldürüldüğü yönünde iddialar ortaya atılmış, bu nedenle Adli Tıp Kurumu, bütçesinide aşarak Amerikan laboratuvarlarında kullanılan yöntemlerle zehir taraması yapmıştı.
 
Kaşif Kozinoğlu’ndan alınan doku örneklerinde, boyama yöntemiyle yiyecek, içecek ya da kullandığı ilaçlardan kaynaklanan kimyasal etkileşimlerle zehir olup olmadığı araştırılmıştı.

Bu analizler, tekrar tekrar yapılarak sonuçlar teyit edildi. Kaşif Kozinoğlu’nun kesin ölüm raporuna göre kalp hastalığı nedeniyle ölümün gerçekleştiği belirlendi. Adli Tıp raporu dün, soruşturmayı yapan savcıya gönderdi.
 
KRONİK İSKEMİK KALP KRİZİ
Kalbin kanlanmasını ve oksijenlenmesini sağlayan koronerarterin, çoğunlukla yağlı plak (ateromplağı) yüzünden mekanik olrak daralmasıdır. Koronerarterdeki daralmanın şiddeti hastalığın seyrin de önemli olmakla birlikte, daralma şiddeti az olsa bile yağlı plaklarda ani çatlama, damarın tamamen aniden tıkanması ile kalp krizi ne yol açabilir.