Kasım ayında ''çilek'' hasadı

Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden birisi olan Silifke ilçesinde, ilk çilek hasadı yapıldı. Atayurt beldesinde hasadı yapılan yaklaşık 300 kilogram çilek, bahçedeyken kilogramı 5 liradan alıcı buldu.

Kasım ayında çilek hasadı
19 Kasım 2012 Pazartesi 11:38 tarihinde eklendi.

 

Silifke Ziraat Odası Meclis Başkanı ve çilek üreticisi Durhasan Akarca, hasadın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ağustos ayında çilek fidelerinin dikiminde ''çileği kasım ayında çıkaracaklarını'' söylediğini, buna ise hiç kimsenin inanmadığını ve verdikleri sözü yerine getirip ilk hasadı yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 
     
Bugün hasadı yapılan çileğin iç piyasada gelen talebe göre Türkiye'nin değişik illerine gönderileceğini anlatan Akarca, bu yıl örtü altında bin dönüm arazide erkenci çeşit üretileceğini belirtti. 
     
Özellikle Atayurt başta olmak üzere Arkum ve Atakent beldeleri ile Kurtuluş, Bahçeköy, Sökün, Çeltikçi köylerinde çilek üretiminin sıklıkla yapıldığını ifade eden Akarca, çileklerin toplanma merkezinin ise Atayurt hal tesisleri olduğunu vurguladı. 
     
Silifke'nin Türkiye'deki çilek üretiminin en önemli noktalarından birisi olduğunu, kokusu, aroması ve lezzetiyle de Silifke çileğinin dünyada eşi ve benzerinin bulunmadığını dile getiren Akarca, bu yıl 20 bin dönüm araziden 80 bin ton çilek hasadının beklendiğini kaydetti. 
     
Akarca, Silifke'de, Mart ayı sonundan itibaren çilek bolluğu yaşanacağına dikkati çekerek, Temmuz ayı sonuna kadar devam edecek hasat boyunca çileğin yurt içinde ve başta Rusya olmak üzere çeşitli ülkelere ihraç edileceğini bildirdi.