Kasımpaşa Camii ibadete açıldı

Erzurum'un Yakutiye ilçesindeki restorasyonu tamamlanan Kasımpaşa Camii, yeniden hizmete açıldı.

Kasımpaşa Camii ibadete açıldı
27 Aralık 2013 Cuma 15:07 tarihinde eklendi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, restorasyon işlemi biten tarihi camileri hizmete açmaya başladı. Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, İl Müftüsü Hasan Çınar, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ve Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan'ın katılımıyla Kasımpaşa Camii, cuma namazı öncesinde yeniden ibadete açıldı. Caminin ibadeti açılış kurdelesini 'Besmele' ile kesen Vali Altıparmak, "Ecdad ibadet mekanları yapmış ve buraları vakfetmiş. Camiyi yapanlardan, restorasyonunu gerçekleştirenlerden Allah razı olsun. Bizler de mevcut camilerden daha güzellerini inşa etmek ve gelecek nesillere bırakmak için çaba harcamalıyız." dedi.

Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan'da, 1678 'de Osmanlı Devleti döneminde yaptırılan caminin, 8 aylık bir restorasyonla yeniden ibadete kazandırıldığını kaydetti. Ungan, caminin iç ve dış mekanlarının orjinaline sadık kalınarak restore edildiğini ifade etti. Caminin iç duvarlarının horasan harcı ile sıvandığına da dikkati çeken Kenan Ungan,"8 ay süreli bir restorasyon sonucu camimizi bugün yeniden ibate açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 400 bin liraya camimizin restorasyonu mal oldu. Halen devam etmekte olan Emir Şeyh Camisinin de restorasyonu gelecek yıl tamamlanacak." diye konuştu. Ungan, Habibbaba Türbesi'nin de doğrudan temin yoluyla restorasyonun gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Caminin ibadete açılışının gerçekleştirilmesinin ardından Vali Altıparmak ve davetliler camide cuma namazını kıldı. Cami imamı, mihraptaki Osmanlıca kitabeyi, Vali Altıparmak'a okudu. 


CİHAN