Kasımpaşalılardan Erdoğana bağış

Erdoğan'ın beraber top oynadığı arkadaşı, berberi, komşusu da bağış hesabına para yatırdı.

Kasımpaşalılardan Erdoğana bağış
24 Temmuz 2014 Perşembe 18:59 tarihinde eklendi.
Kasımpaşalı hemşehrileri, Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kampanyasına destek vermek amacıyla bağışta bulundu. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Rüstem Dindarol'un yanı sıra aralarında Erdoğan'ın beraber top oynadığı arkadaşı, berberi, komşusu da bağış hesabına para yatırdı.
 
KOMŞUSUNDAN ERDOĞAN'A 1.000 TL
 
Kasımpaşa'da, Ziraat Bankası Şubesi önünde bir araya gelen eski dostları, Cumhurbaşkanlığı seçiminde destek verecekleri Erdoğan'ın seçim kampanyasına bağışta bulundu. Kasımpaşa'dan komşusu Yaşar Kırıcı, “Sayın Başbakanımızın aile dostuyum. Babasıyla benim babam her Cuma günü görüşürdü kapının önünde. Sayın Başbakanımız da talebeydi. Doğmasıyla, büyümesiyle aynı semteyiz, aynı mahalledeyiz. Birbirimizi iyi tanırız" dedi. Kırıcı, 1.000 lira bağışta bulunacağını söyledi. 
 
Başbakan'ın gençliğinde beraber futbol oynadığı arkadaşı Sami Çevikol da, “Beraber top oynadık çocukluğumuzda. 10 yaşından 26 yaşına kadar aynı mahallede yetiştik. Erok Spor'da beraber top oynadık. Sonuna kadar destek vereceğim. Tayyip'a destek vermeyeceksin de… Dünyanın en dürüst adamı. Bundan daha iyisi Türkiye'ye gelmez. Allah'ın izniyle yine kazanacağız" diye konuştu.
 
"BAŞBAKAN'I ÇOK TIRAŞ ETTİM"
Başbakan'ın Kasımpaşa'daki berberi Yaşar Ayhan da, “Doğma büyüme Kasımpaşalıyım. Bu caddede berber dükkanlarımız var. Baba mesleği. Başbakanımızı çok tıraş ettim, ediyorum da hâlâ Artık kendisi buraya gelmiyor. Biz gidiyoruz. Daha pratik oluyor. Çünkü o buraya gelince her yer karışıyor. Trafik kapanıyor" dedi.
 
“ESAS AMAÇ AHDE VEFA"
AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Rüstem Dindarol da, “Bugün Beyoğlu'nda güzel bir tablo yaşıyoruz. Sayın Başbakanımız, Genel Başkanımız, 12. Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ilçesinde yaşayan eski dostları, hemşehrileri, geçmişte kendisiyle alışveriş yaptığı esnaf arkadaşlarımız, beraber futbol oynadığı arkadaşlarımız, Erdoğan gönüllüleri, hep beraber burada sayın Başbakanımızın bu yolculuğunda yardım kampanyasına bir bağışta bulunmak amacıyla buradalar. Esas amaç burada, sayın Başbakanımızın herhangi bir maddi yardıma zaten ihtiyacı yoktu, buradaki tablo şudur; dostları, hemşehrileri, esnaf arkadaşları bir ahde vefanın gereğini yerine getiriyorlar. Gelen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
 
“BAŞBAKAN SİYASİ DOĞUMUNU BURADA GERÇEKLEŞTİRDİ"
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da, “Sayın Başbakanımızın ömrü, hayatı Kasımpaşa'da başladı. Kaptanpaşa Mahallesi'nde doğdu ve burada büyüdü. Burada okula gitti. İETT buradaydı. Erok Spor'da oynadı. Bütün hayatı burada geçti. O aynı zamanda bir siyasi kişilik. Siyasi doğumunu da burada gerçekleştirdi. Beyoğlu İlçe Gençlik Kolları Başkanı olarak siyasi hayata başladı. Dolayısıyla, Beyoğlu'nda AK Parti'lilerin dışında insanlar da Recep Tayyip Erdoğan olarak o figürü ayrı benimsiyorlar. Özellikle gözlemimiz şu ki; bu seçim sath-ı mailine girdiğimizde, ben aslında şu partiliyim bu partiliyim diyen birçok kişi, konu Recep Tayyip Erdoğan'ın kişiliği ve tek başına Cumhurbaşkanı adayı olması, onları heyecanlandırdı ve hareketlendirdi. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti ilk defa seçilmiş bir Cumhurbaşkanı ile karşılaşacak. Beyoğlu'nun evladının oraya seçiliyor olması herkesi gururlandırıyor. O gururu bugün burada yaşıyoruz" dedi.
"Ne kadar bağışta bulunacaksınız?" sorusuna Demircan, “Ben bağışımı yaptım. Ne kadar yaptığımı açıklamayayım isterseniz" şeklinde cevap verdi.