'Kasisli yokuş'ta bir kaza daha

Üsküdar'da Aziz Mahmut Hüdai Türbesi'nin bulunduğu sokakta demir yüklü bir kamyonet devrildi. Kaza nedeniyle Üsküdar Meydanı'na çıkan bazı sokaklar geçici bir süre için trafiğe kapandı.

Kasisli yokuşta bir kaza daha
24 Kasım 2014 Pazartesi 17:21 tarihinde eklendi.
Olay, bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Demir yüklü bir kamyonet, dik yokuştaki kasisi atlayamayınca, dengesini kaybederek yan devrildi. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, yanında bulunan 25 yaşındaki Selim Deniz adlı genç yaralandı.
 
Aracın devrilmesiyle birlikte inşaat demirleri yola yayıldı. Demirler, kaza yerine gelen itfaiye ekibi tarafından kaldırıldı. Ancak kazanın meydana geldiği alanın çok dar ve yokuş olması nedeniyle çalışmalar güçlükle yürütüldü. 1,5 saatlik çalışmanın ardından kamyonet çekici yardımıyla kaldırılarak yol trafiğe açıldı.
 
KAZAYA KASİS Mİ NEDEN OLDU?
 
Kamyonet sürücüsü, kazanın yolda bulunan "kasis" nedeniyle meydana geldiğini iddia ederken, mahalle sakinleri de sokağın bu bölümünde sıkça kazalar olduğunu söyledi. Çok kullanılan bir geçiş noktası olduğu halde, yolun dik yokuş ve çift yönlü olarak trafiğe açık olmasının kazalara yol açtığını söyleyen mahalleli, kazaların asıl ve en önemli nedeninin kötü yapılmış yol kasisleri olduğunu ileri sürdü.