Katar Şeyhi Valentino'yu aldı

Katar şeyhi eşi Sheika Mozah'a jest olsun diye 735 Milyon Euro'ya modaevini satın aldı

Katar Şeyhi Valentinoyu aldı
14 Temmuz 2012 Cumartesi 14:48 tarihinde eklendi, 2.541 kez okundu.

 

Beklenen satış gerçekleşti ve İtalya'nın en prestijli modaevi Valentino 735 Milyon Euro'ya Katar Şeyhi Hamid bin Halife el Tani'ye resmen devredildi.
 
EŞİNE JEST OLSUN DİYE ALDI
 
Katar Şeyhi El Tani, Valentino tutkunu olan ve modayı çok yakından izleyen 7 çocuğunun annesi eşi Sheika Mozah'e bir jest olsun diye İtalyan modaevini satın aldığı öğrenildi. Valentino ise markanın geleceği için böyle bir gereksinme görüldüğünü belirterek "Mayhoola şirketinin teklifi çok cazipti. Ancak bir şartımız oldu. Tüm tasarımcılar ve stilistler ve üst kadroya dokunulmayacak. Kısacası atölyemiz emin ellere gitti." dedi.
 
BİR GİYDİĞİNİ BİR DAHA GİYMİYOR
 
Reha Erus'un haberine göre; Valentino, İtalya'dan kaçan "Made in İtaly" markalarına böylece eklenmiş oldu. Geçmişte Bulgari Louis Vitton'a, GF Ferre Paris Group'a, Emilio Pucci Lvmh'ye, Fendi, yine Lvmh'ye, Gucci ve Bottega Veneta'da Fransız Ppr'ye satılmıştı. Bu arada başı 5 yıldır maliye ile dertte olan ve mahkemeleri hala devam eden Dolce&Gabbana' nın da Dubai'ye satılacağı söylentileri Valentino'nun el değiştirmesi sonrası daha da yoğunlaştı.
 
VALENTİNO DEFİLELERİNİ KAÇIRMIYORDU
 
"Bir giydiğini bir daha giymeyen şık kadın" olarak tanımlanan ve gardirobunda 12 Milyon Dolarlık tuvalet bulunduğu söylenen Katar Şeyhinin 53 yaşında ki eşi Sheikha Mozah'ın Valentino defilelerini hiç kaçırmadığı ve kendisi için özel defilelerin de sık sık Paris'te düzenlendiği belirtilerek Şeyh el Tani'nin "First Lady" ye bir jest yaptığı yakınlarınca belirtildi.
 
KRİZDEKİ AVRUPA'YA YATIRIM
 
Özellikle Avrupa'da yaşanan ekonomik krizden faydalanarak petrol Dolarlarını bu kıt'a ya yatıran el Tani'nin ABD ( Tiffany&Co (mücevher- yüzde 5.2), Miramax Filmcilik- yüzde 53) dışında ki hisseleri şöyle:
 
Büyük Britanya: Harrods ( Alışveriş Merkezi-yüzde 100), Sainsbury's (Süpermarket- yüzde 25.78 ), London Stock Exchange (Borsa- yüzde 15.1), Barclays (Banka- yüzde 6.65), Songbird Estates (Emlak- yüzde 27.68), Londra Olimpiyat Sitesi (Olimpiyat kompleksi- yüzde 100 )
 
Fransa: Legardere (Yayınevi ve matbaacılık- yüzde 12.83 ), Vivendi (İletişim -yüzde 2), Lvmh (Çokuluslu lüks eşyalar-yüzde 1.03), Paris St. Germain (Futbol kulübü -yüzde 100)
 
İspanya: İberdrola ( elektrik/ gaz -yüzde 7.94)
 
Almanya: Hochtief (İnşaat sektörü- 10 yüzde), Volkswagen (Otomobil fabrikası- 17 yüzde)
 
İsviçre: Credit Suisse (Banka – yüzde 5.69), Xstrata (Madencilik- yüzde 13.87)
 
İtalya: Costa Smeralda (Hotel zinciri- yüzde 100), Hotel Galia (Milano'da otel-yüzde 100), Valentino (modaevi- yüzde 100 )
 
"Made in İtaly" İtalya'dan kaçmaya devam ediyor. Sırada başı maliye ile dertte olan D&G var. Geçmişte Bulgari, GF Ferre, Emilio Pucci, Fendi, Cucci ve Bottega Veneta yabancılara satılmıştı.