Kate'in bebeği kız mı?

Prens William ile 2011 yılında görkemli bir törenle dünya evine giren ve geçtiğimiz hafta hastaneye kaldırılan Kate’in hamilelikte yaşadığı rahatsızlığın kız bebek belirtisi olabileceği düşünülüyor.

Katein bebeği kız mı?
10 Aralık 2012 Pazartesi 10:50 tarihinde eklendi.

İngiltere tahtının ikinci sıradaki varisi Prens William ile 2011 yılında görkemli bir törenle dünya evine giren ve geçtiğimiz hafta hastaneye kaldırılan Kate’in hamilelikte yaşadığı rahatsızlığın kız bebek belirtisi olabileceği düşünülüyor.

 
Doktorlara göre mide bulantısı, yemek yemekte zorlanmak ve yeterli miktarda sıvı tüketememek gibi rahatsızlıklar genellikle kız bebek bekleyen anne adaylarında görülüyor.
 
Exeter Üniversitesi'nde 2008 yılında yapılan bir araştırma da genellikle düşük kalorili beslenen kadınların, kız bebek dünyaya getirdiğini gösteriyor.
 
Kate'in ince fiziğinin yanı sıra William'ın işi de bu beklentiyi doğrular nitelikte.
 
ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, pilotların çocukları yüzde 80 oranında kız oluyor. Maruz kalınan radyasyon, spermdeki erkek bebek doğmasını sağlayan Y kromozomlarını öldürüyor. X kromozomları ise etkilenmiyor.
 
Hamilelikte yaşanan bu rahatsızlığın genellikle ikiz bebek işareti olduğu da belirtilmişti.
 
İki aylık hamile olduğu tahmin edilen Cambridge Düşesi'nin en erken Nisan ayının sonunda doğum yapabileceği ifade ediliyor.
 
Doğumun bu tarihte gerçekleşmesi halinde bebek, Nisan Ayı'nda evlenen çifte ikinci evlilik yıldönümü hediyesi olacak. Bebeğin Haziran ayında doğabileceği de belirtiliyor.