'Katı Olan Her Şey' İstanbul Modern'de

İSTANBUL Modern'in, The Museum of Modern Art (MOMA) ve MOMA PS1 işbirliğiyle gerçekleştirdiği YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı'nın ikinci geçici yapısı olan "Katı Olan Her Şey" ve Uluslararası YAP 2014-2015 finalistleri sergisi ziyarete açıldı. Sergi 15 Kasım 2015 tarihine kadar açık kalacak.

Katı Olan Her Şey İstanbul Modernde
10 Haziran 2015 Çarşamba 10:17 tarihinde eklendi.
Garanti Bankası, Polimeks Holding ve Vitra sponsorluğunda gerçekleştirilen serginin açılışı dün akşam İstanbul Modern bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikle yapıldı. Açılış öncesi konuşma yapan İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, 2012 yılında çağdaş müzecilik anlayışının öncüsü The Museum of Modern Art (MoMA) ve MoMA PS1 ile uzun soluklu bir işbirliğine başladıklarını belirterek, şunları söyledi:
 
"YAP: Yeni Mimarlık Programı, İstanbul Modern'in mimarlık alanındaki ilk geniş kapsamlı ve sürekli projesi olma özelliğini taşıyor. İstanbul Modern, kültür sanat alanında bir öncü olarak, çağdaş sanat dünyasının görünürlüğüne ve uluslararası alanda tanınmasına katkı sağlarken, kuruluşundan bu yana küresel sanat ortamında oluşturduğu işbirliklerini sürdürüyor. MoMA ve MoMA PS1 ile başarıyla devam eden bu uzun soluklu işbirliği de İstanbul Modern'i, mimarlık alanında uluslararası ağın önemli bir parçası kılıyor. Güncel mimarlık ortamımıza yenilikçi ve dikkat çekici bir katkı sağladığını düşündüğümüz MoMA'nın 1998 yılında başlattığı Yeni Mimarlık Programı'nı, uzman ekipleriyle birlikte ülkemizde gerçekleştirmek bizim için çok değerli."
 
Konuşmanın ardından sergiye sponsor olan firmalara teşekkür plaketi verilmesinden sonra Prof. Dr. Süha Özkan, Cem Kozar, Işıl Ünal ve Çelenk Bafra, sergi hakkında bilgi verdi.
 
Konuşmaların ardından davetliler, eserlerin sahiplerinin anlatımı eşliğinde sergiyi gezdiler. Cem Kozar ile Işıl Ünal, İstanbul Modern'in bahçesinde sergilenen "Katı Olan Her Şey", hakkında bilgi vererek, eserleriyle, İstanbul Modern'in üzerinde bulunduğu bölgenin endüstriyel tarihine atıfta bulunarak hem geçmişe dair bir hatırlatma yaptıklarını hem de geleceğe daha eleştirel bakmayı önerdiklerini belirtti.
 
"Katı Olan Her Şey" ile Uluslararası YAP 2014-2015 finalistleri sergisi 10 Haziran -15 Kasım 2015 tarihleri arasında İstanbul Modern'de gezilebilecek.