Katil komşu çocukları çıktı

Sultangazi'deki evinde ağzı bantlanıp, el ve ayakları bağlandıktan sonra kalbinden bıçaklanarak öldürülen 3 çocuk annesi Hürriyete Kiray’ın (43) katil zanlıları, aynı mahallede oturduğu komşularının çocukları çıktı.

Katil komşu çocukları çıktı
16 Mayıs 2013 Perşembe 14:32 tarihinde eklendi, 1.067 kez okundu.

Kiray’ın ev almak için biriktirdiği 20 bin TL’lik ziynet eşyasını çalan 4’ü çocuk 7 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kiray’ın oğlunun mahalleden arkadaşları olan şüphelilerin, ev anahtarını halı saha maçı sırasında aldığı belirlendi.

Esentepe Mahallesi 2869 Sokak Numara 66/4’te 10 Mayıs günü meydana gelene olayda, Hürriyete Kiray, evde yalnız olduğu sırada kimliği belirsiz kişi veya kişilerce göğsünden 3 bıçak darbesiyle öldürüldü.

Polis ekiplerinin evde yaptığı araştırmada Kiray ailesinin ev almak için biriktirdiği yaklaşık 20 bin TL değerindeki ziynet eşyalarının çalındığı belirlendi. Olayı soruşturan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evin her tarafının karıştırılmış olması sebebiyle cinayetin, evde para veya ziynet eşyası olduğunu bilen kişilerce gerçekleştirilmiş olabileceği üzerinde durdu.

Soruşturmada ilk olarak kadının yakın çevresinin ifadesine başvuruldu. Cinayetten 2 gün önce askere giden Hürriyete Kiray’ın oğlu Volkan’ın 10 gün önce evlerinin anahtarını kaybettiği bilgisine ulaşıldı. Bu bilgi üzerine, Kiray’ın bütün arkadaşları yakın takibe alındı. Kiray’ın anahtarı kaybettiği gün gittiği halı saha maçına katılanlar tek tek sorgulandı. Sakatlığını öne sürerek maça çıkmayan ancak seyirci olarak orada bulunan Abdullah A.’nın (19) da ifadesini alan polis, A.’nın çelişkili ifadeler vermesi üzerine şüpheliyi gözaltına aldı. Daha önce hırsızlıktan 2 sabıkası bulunan Abdullah A., gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

Buradaki sorgusunda cinayeti itiraf eden Abdullah Alkan, “Aynı mahallede oturuyoruz. Bunların ev almak için para biriktirdiklerini duymuştuk. Bu yüzden arkadaşlarla bu parayı çalmak istedik. Kadının askere giden oğlu Volkan ile zaman zaman halı sahada maç yaparız. Olaydan 10 gün önce de yine maçımız vardı. Ayağımdan sakatlandığımı söyleyerek o gün maça çıkmadım. Onların maç yaptığı sırada soyunma odasına gidip evlerinin anahtarlarını aldım. Olaydan birkaç gün önce eve girmeyi denedik ancak sesimizi fark ettikleri için başaramadık. Olay günü 3 kişi evin oraya gittik. İki arkadaşım dışarıda beklerken ben anahtarla kapıyı açıp eve girdim. Kadın evde yalnız yatıyordu. Ben paraları ararken uyandı. Beni mahalleden tanıyordu. Mutfaktan kaptığım bıçağı ona doğru salladım. Öldükten sonra para aramayı sürdürdüm. Parayı bulamadım. Bulduğum altınları alarak dışarı çıktım. Arkadaşlarımın beni terk edip gittiğini fark ettim.” dedi.

Şüphelinin ifadeleri doğrultusunda kendisine yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen 6 kişi daha gözaltına alındı. Bu kişilerden 4’ü yaşları 18’den küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Bu kişilerin evlerinde ve sattıkları kuyumcularda ziynet eşyalarının bir kısmı ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 7 kişi Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne sevk edildi.


CİHAN