Katledildiği yerde anıldı

Batman'ın Gercüş İlçesi'nde öldürüldükten sonra toprağa gömülü cesedi bulunan Besna Çelik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Eğitim- Sen üyeleri tarafından, katledildiği yerde karanfillerle anıldı.

Katledildiği yerde anıldı
08 Mart 2013 Cuma 19:05 tarihinde eklendi, 1.575 kez okundu.

 

 
Yaklaşık 2 ay önce kaybolduktan sonra, Gercüş İlçesi'ne bağlı Kozlu Köyü yolunda toprağa gömülü cesedi bulunan Besna Çelik, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde unutulmadı.

Bağlarbaşı Mahallesi Dörtyol Bulvarı'nda bir araya gelen Eğitim- Sen üyeleri, burada bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Eğitim- Sen Gercüş Şube Başkanı Ramazan Kavak, Besna Çelik'in yaklaşık 2 ay önce katledildiğini hatırlatarak, şunları söyledi:
 
"Gercüş- Kozlu Köyü yolunda canice katledilen Besna Çelik, adındaki kadının katlediliş sebebini kaçımız sorduk kendimize? Türkiye'de sadece bu yıl öldürülen Sarai Sierra, Gönül Dilekçi, Türkan Yılmaz, Dilber Keskin ve sayamadığımız yüzlerce kadının ölüm nedenini kaçımız sorduk?

Kadının yaşamın her alanında dışlanarak uğradığı her türlü şiddete karşı toplumsal duyarsızlığın, kadının şiddete uğramasını meşrulaştırıcı yaklaşımların özünde, erkekçi egemen sistem yatmaktadır. Bu zihniyete karşı mücadele etmek çok önemli bir duruştur. Çünkü kadının özgürleşmesi toplumun özgürleşmesi demektir."
 
Daha sonra Türkiye'nin farklı yerlerinde katledilen kadınların isimlerinin yazılı olduğu onlarca balon, gökyüzüne bırakıldı. 

DHA