Katliam evinin laneti

Dava bitti, Münevver öldü, Cem hapiste ama katliamın yaşandığı evin sahibi isyan ediyor.

Katliam evinin laneti
22 Aralık 2011 Perşembe 13:47 tarihinde eklendi, 1.602 kez okundu.

 

Cem Garipoğlu'nun Münevver Karabulut'u öldürdüğü villanın sahibi Garipoğlu ailesine "Eve lanet bulaştırdınız. Ya satın alın ya da ömür boyu kira ödeyin" dedi.
 
Cem Garipoğlu'nun Münevver Karabulut'u öldürdüğü villa, "lanetli" eve dönüştü. 600 bin dolarlık villayı ne kiralamak ne de satın almak isteyen var. Uğradığı zararın karşılanmasını isteyen ev sahibi Zeki Yangın, açtığı dava kapsamında keşif yapılmasını bekliyor.

Yangın, Garipoğlu ailesine, "Bu laneti bu eve siz bulaştırdınız. Verin 600 bin doları alın laneti. Ya da bir ömür boyu kirasını ödeyin" diye sesleniyor. Mehmet Nida Garipoğlu, 3 Mart 2009'da işlenen cinayetin ardından villanın 3 bin TL'lik kirasını ödemeyi sürdürdü. Ancak TMSF'nin temmuz ayında şirketlerine el koymasından sonra tek kuruş ödemedi. Bahçeşehir Şelale Evleri'ndeki villasının 750 liralık aidatının da verilmediğini öğrenen ev sahibi Yangın 3 yıl önce, uğradığı zararın karşılanması talebiyle dava açtı.
 
108 BİN TL KİRA BİRİKTİ
 
Bu süreçte, Cem Garipoğlu, 24 yıl hapse mahkum edildi. İyi hal indirimi uygulanmayan Garipoğlu, 13 yıl 10 ay daha tutuklu kalacak. Fakat işlediği cinayet yüzünden lekelenen ev için kimseye henüz bir yaptırım uygulanmadı. Yaklaşık 3 yıl önceki kira baz alındığında, ev sahibinin alacağı yaklaşık 108 bin lira. Zeki Yangın, evini başkasına satıp kiralayamıyor. Çünkü kimse, cinayet işlenen evde oturmak istemiyor. Küçükçekmece Adliyesi'nde görülen tazminat davasında Zeki Yangın'ın alacağı tazminat rakamı belirlenemedi. Mahkeme, evde keşif yapıldıktan sonra maddimanevi rakamı ortaya çıkaracak.
 
KARARA İTİRAZ
 
Öte yandan, Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sanıklarla ilgili kararına, yasal sürenin dolmasına dakikalar kala itiraz etti. Mahkeme Cem Garipoğlu'nun annesi Tülay M. Garipoğlu, amcası Hayyam Garipoğlu ile 3 şirket çalışanına 3'er yıl hapis ve babası Mehmet Nida Garipoğlu'na beraat kararı vermişti. Epözdemir, itiraz dilekçesinde Cem'e verilen hapis cezasının onanmasını, diğer sanıklara ise en üst sınırdan ceza verilmesini istedi.

Sabah