Katliam gibi kazada yürek burkan hikayeler

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde, süt tankeri ile tarım işçilerini taşıyan kamyonetin çarpıştığı kazada ölen işçilerin yaşadığı Salihli'nin Çökelek Köyü'nde, yas hakim.

Katliam gibi kazada yürek burkan hikayeler
06 Temmuz 2015 Pazartesi 18:08 tarihinde eklendi, 1.045 kez okundu.
Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde, süt tankeri ile tarım işçilerini taşıyan kamyonetin çarpıştığı kazada ölen işçilerin yaşadığı Salihli'nin Çökelek Köyü'nde, yas hakim.
 
 
Hangi köşeye ve hangi sokağa bakarsan gözyaşının aktığı mahallede, kimse kazaya inanamıyor. Sabah uğurladıkları yakınlarının acı haberlerini alanlar, büyük üzüntü yaşıyor.
 
AYNI AİLEDEN 5 KİŞİ KREDİ BORCU İÇİN ÇALIŞIYORDU
 
Ölenlerle ilgili ortaya çıkan ayrıntılar, yürek burktu. Yaşamını yitirenlerden Nesrin Aydın ile Mehmet Aydın'ın sekiz ay önce dünya evine girdiği öğrenildi. Nesrin Aydın'ın üç aylık hamile olduğu belirtildi. Kazada ölenlerden aynı aileden kamyonet sürücüsü Seydi Aydın, karısı Ayşe Aydın, gelini üç aylık hamile Nesrin Aydın, kayınvalidesi Kezban Uysal ve dürünü Azize Kars'ın; banka kredi borcunu ödemek için çalıştıkları öğrenildi. Sürücü Seydi Aydın'ın, kazada kullandığı kamyoneti 1.5 yıl önce kayınvalidesi Kezban Uysal'ın bankadan çektiği kredi ile aldığı, ayrıca oğlunu evlendirirken de yine kredi çektiği belirtildi.
 
VEDA EDER GİBİ İŞE GİTTİ
 
Ölenlerden evli ve iki çocuk annesi 41 yaşındaki Yıldız Öztürk'ün kocası Mustafa Öztürk, sabah eşiyle son konuşmasını anlattı. Mustafa Öztürk, "Akşam benimle başbaşa çay içmek istediğini söyledi. Biz de birlikte oturup çay içtik. Hatta bugün işi bittikten sonra bir yakınımızın evinde çay içmek, yemek yemek için buluşacaktık. Sabahleyin bana 'Ben gidiyorum Mustafa çocuklara iyi bak' dedi. Adeta veda eder gibi gitti" diye konuştu.
 
BAYRAMLIK KIYAFET İSTEMİŞTİ
 
Kazada annesi Nurdane Kaya'yla yaşamını kaybeden 15 yaşındaki Burak Kaya'nın ise sadece bir bayramlık kıyafet alabilmek için grupla birlikte çalışmaya gittiği öğrenildi. Burak Kaya'nın bayramda yeni kıyafetiyle dolaşmak için çıktığı yolculukta yaşamını yitirmesi üzüntü yarattı.
 
HDP'Lİ KÜRKÇÜ'DEN TWİTTER'DAN TEPKİ
 
HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'ndeki kazayla ilgili twitter'dan yaptığı açıklamada, işçilerin güvencesiz çalıştırılıp, canlı hayvan gibi taşındığını öne sürerek, şunları yazdı:
"15 işçinin iş katliamında hayatını kaybettiği Çökelek Köyü'nden cenazelerin otopsisinin yapıldığı Salihli'ye ailelerle görüşmeye gidiyoruz. Cinayetin arkadındaki saik her zamanki gibi kar hırsı. İşçilerin canlı hayvan naklinden vahim koşullarda taşınması. Güvencesiz çalışma."

DHA