Katliamdan sonra okula silahla geldi

ABD'nin Connecticut eyaletinde bir ilkokula düzenlenen ve çoğu çocuk çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği saldırı Amerikalıları derinden etkiledi.

18 Aralık 2012 Salı 22:14 tarihinde eklendi.

 

Utah eyaletindeki West Kearns ilkokulunda bir öğrencinin sırt çantasından boş bir silahla, mermi çıktığı, öğretmenlerinin duruma acilen müdahale ettiği bildirildi.
 
Adı açıklanmayan 11 yaşındaki çocuğun, "Connecticut'taki saldırının bir benzerinin kendi okullarında da düzenlenmesi durumunda kendisini savunmak için okula silahla geldiğini" söylediği belirtildi.
 
 Yetkililer ayrıca, çocuğun silahı bir başka çocuğun başına dayarken görüldüğüne ilişkin iddiaların araştırıldığını da kaydetti. 

Connecticut'taki Newtown kasabasında 20 yaşındaki Adam Lanza, cuma günü önce birlikte yaşadığı annesini vurmuş, ardından Sandy Hook İlkokulu'nu basmıştı. 20'si çocuk 26 kişiyi katleden Lanza, intihar etmişti. 
     
Newtown'da Noel neşesi yaşanmayacak
     
Sandy Hook ilkokuluna düzenlenen kanlı saldırının yankıları sürerken, büyük travma geçiren Newtown kasabasında, saldırıda hayatını kaybedenlerin cenaze törenlerinin yapılmasına devam ediliyor.
 
Bu yıl kasabalarında Noel neşesi olmayacağını belirten Newtown sakinleri, bir taraftan da hayatı normal akışına çevirmeye çalışıyor. 

Saldırının düzenlendiği Sandy Hook ilkokulunun bir müddet daha kapalı kalacağı belirtilirken, kasabada çok sayıda çocuğun bugün ilk kez okula gittiği ifade ediliyor.