Katliamı üstlendi, İmralı'ya yüklendi

PKK'lı Cemil Bayık, 13 askerin şehit olduğu Silvan katliamına sahip çıktı ve Öcalan'a çattı: İmralı'da konuşulan PKK'nın tasfiyesidir

Katliamı üstlendi, İmralıya yüklendi
19 Temmuz 2011 Salı 09:03 tarihinde eklendi, 2.819 kez okundu.

 

Abdullah Öcalan’ın devletle anlaştığını belirtmesine karşın Silvan’daki saldırı emrini veren PKK’nın elebaşlarından Cemil Bayık’tan farklı bir değerlendirme geldi.
 
Abdullah Öcalan’ın eylemsizlik kararına karşın PKK içindeki şahinlerin temsilcisi olan Bayık,örgüte yakın bir ajansa yaptığı açıklamada bundan sonrada bu tür eylemlerin süreceğinin sinyallerini verdi.
 
Haberturk'e göre Bayık’ın o açıklamaları şöyle:
 
CHP gibi ve BDP’nin de iradesini kırmak, etkisiz hale getirmek ve teslim almak istiyorlar. Eğer bunu gerçekleştirseler AKP’nin Anayasa’sı da başarılı olacak. Erdoğan’ın tehditlerinin nedeni de buydu; hedeflerini onlara kabul ettirmek.
 
(İmralı’da “Barış Konseyi”, “Anayasa Komisyonu” ve “Güvenlik Komisyonu” kurulmasına yönelik protokoller imzalandığını belirterek) Eğer protokol kabul edilirse, işte o zaman müzakereler başlayacak, bu şekilde biz de eylemsizlik kararımızı sürdürebiliriz. Devletin kabul ettiği protokolün ne zaman hayata geçeceği belli değil, şimdi mi, bir yıl sonra mı bilinmiyor. Devlet bu konuda hiçbir şey söylemiyor ve sadece kabul etmiş. Bu da kandırmaca ve taktiktir...
 
Devlet pratik adımlar atmıyor, çünkü imha politikasından vazgeçmek istemiyor. Bunlar taktik ve oyalamadır. Önderimizi, hareketimizi ve halkımızı oyalamak istiyor.
 
Eğer Kürt sorununu çözmek için niyetleri olsaydı operasyonları durdururlardı. Operasyonların yanı sıra ABD ile ittifak kurdular. Bu ittifaktan sonra Erdoğan ‘Kürt sorunu yoktur’ dedi. Çünkü Kürtleri imha etmek istiyor. Bundan önce Kürtleri tasfiye edemezdi. Ancak bu ittifaktan güç aldıktan sonra, imha için yeniden hazırlık yaptı. Gerilla ve hal ka yönelik operasyonlar da bu yüzden arttı.
 
Kürtler demokratik özerklik ilan ettiler, Kürtlere bu konuda da destek vermelidirler.
 
(Rehin askerler) Şimdi askerlerin yerini tespit edip, onları imha etmek istiyorlar. Hatta onları öldürebilseler PKK’nın üstüne de atmak isteyecekler. Yani imha ve soykırımla sorunu çözmek istiyorlar. Silvan’da öldürülen askerler ve şehit düşen gerillalar da böyle bir operasyonun sonucunda hayatlarını kaybetti.
 
ÖCALAN’IN AVUKATLARI İMRALI’DA
Çerşamba ve cuma günleri hava muhalefeti nedeniyle ertelenen Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesi dün gerçekleşti. Gemlik’e gelen avukatlar dün Tuzla Vapuru ile İmralı’ya geçti. Avukatların yanlarında Öcalan’a verilmek üzere çamaşır ve dergi ile gazete getirdiği görüldü.