Kaunos Antik Kenti dünyaya tanıtılacak

MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi'nde yer alan Kaunos Antik Kenti; 2 bin 400 yıllık kaya mezarları, 5 bin kişilik tiyatrosu ve Demeter Kutsal Tapınağı ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Kaunos Antik Kenti dünyaya tanıtılacak
05 Eylül 2015 Cumartesi 13:15 tarihinde eklendi.
MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi'nde yer alan Kaunos Antik Kenti; 2 bin 400 yıllık kaya mezarları, 5 bin kişilik tiyatrosu ve Demeter Kutsal Tapınağı ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Kentteki kazı çalışmalarını inceleyen Muğla Valisi Amir Çiçek, bu ilgiyi daha geniş kitlelere ulaştırmak istediklerini ve çalışma yaptıklarını kaydetti.
 
Muğla Valisi Amir Çiçek, Kaunos Antik Kenti'nde inceleme yaptı. Vali Yardımcısı Kamil Kökten, İl Alay Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, AK Partili Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan Kültür ve Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik de Çeçek'e eşlik etti. Vali Çiçek, Kazı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 
 
SADECE KADINLARIN KUTLADIĞI BAYRAM BU KENTTE
 
Kentle ilgli bilgi veren Kazı Başkanı Işık, "Kent, tarihe ışık tutan ören yerleri arasında bulunuyor. Kaunos'un Anadolu insanının kurduğu bir kenttir. Liman kenti olması açısından da çok önemli. Kaunos şehri Dalyan deltasının oluşumu sırasında eski gücünü, ihtişamını yitirmiştir. Deltanın oluşumu ve ticari gemilerin limanlara girememesiyle kent yavaş yavaş çökmeye başlamış. Kaunos'taki Demeter Kutsal Tapınağı kent için çok önemli. Sadece kadınların kutladığı bayram burada yapılıyordu" dedi.
 
DOĞASIYLA DA BÜYÜLÜYOR
 
Bölgeyi dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini söyleyen Vali Çiçek, "Kaunos geçmişte yaşananları günümüze aktaran bir kent. Kaunos tarihin yanı sıra doğasıyla da gelenlere hitap etmektedir. Kaunos, limanıyla ölçü ayar aletleri ve doğasıyla mükemmel bir yer. Biz bu medeniyeti dünyaya tanıtmak istiyoruz. Misafirler, kentin güneyinde bulunan Dalyan Kanalı'ndan İztuzu'na giden teknelerle hem doğanın güzelliğini hem de Kaunos şehrinin güzelliğini yaşıyorlar. Burada sadece tarih ve deniz değil aynı zamanda birçok endemik bitki, balık ve kuş türü var. Bu nedenle buradaki turizmi insanlık alemine daha iyi sunmak adına gerekli tedbirleri alıyoruz" diye konuştu.
 
Öte yandan; Prof. Dr. Cengiz Işık, konuklarına kazı merkezinde öğle yemeği verdi. Ardından slayt gösterimi ile Kaunos'u ve Demeter Kutsal Tapınağı'nın tanıtımını yaptı.