Kayakçıların sağlığı onlara emanet!

Erzurum'un Palandöken Kayak Tesisleri'nde tatilin keyfini çıkaran turistlerin güvenliğini, yabancı dil bilen ve usta kayakçıları aratmayan jandarma timleri sağlıyor.

Kayakçıların sağlığı onlara emanet!
31 Ocak 2013 Perşembe 11:02 tarihinde eklendi, 1.108 kez okundu.

 

Dün Palandöken'in kuzeyindeki 12 nolu pistte düşerek yaralanan 18 yaşındaki Metehan Deniz'in cep telefonu ile 156'yı arayıp yardım istemesi üzerine iki kar motosikleti ile harekete geçen Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, 9 kilometre uzaklıktaki gencin yanına 4 dakikada ulaştı. İlk müdahaleyi olay yerinde yapan jandarma, boyunluk ve atel taktığı genci, kar sedyesi ile ambulansın bulunduğu yere indirdi.
 
Palandöken Kayak Merkezinde izinsiz kuş uçurtmayan özel eğitimli jandarma Arama Kurtarma Timi, yabancı dil bilen gençlerden oluşuyor. Usta kayakçılara taş çıkartan Jandarma Arama Kurtarma Timi'nde görevli Başçavuş Adem Tunçbilek yönetiminde erler Harun Temiz, Mustafa Çetin, Hakan Koyun, Yasin Kayaoğlu ve Nail Gülönü'nden oluşan 6 kişilik tim, kayakları ve kar motosikletleriyle Palandöken Dağı'nın her karışını denetim altında tutuyor. Dağda kayak yaparken kaza geçiren, sakatlanan sporculara anında müdahale eden tim, Gondol Lift önünde 24 saat hazır bekleyen Sağlık Müdürlüğü'ne ait ambulansa naklediyor.
 
156 Jandarma'ya gelen bir ihbar üzerine de çok kısa sürede Palandöken'in 2 bin 200 rakımında konuşlandırılan karakoldan çıkan tim, kar motosikletleriyle kısa sürede olay yerine ulaşıyor. Geçen yıl kaza geçiren 256 sporcuya müdahale eden JAK'lar, bu yıl günde ortalama 10 ila 15 vakaya baktıklarını söyledi. Geçen ay 67'si Türk 33'ü yabancı olmak üzere 97 kişiyi kar motosikleti ile ambulansa götüren tim, her yere en geç 10 dakika içinde ulaştığını bildirdi.

DHA