Kayalıklardan düşen çoban öldü

Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı Köprüağzı Köyü yakınlarında koyunlarını otlatan 33 yaşındaki Kadir Demir, çıktığı kayalıklardan düşüp öldü.

17 Ocak 2014 Cuma 18:49 tarihinde eklendi.
Köylülerin haber vermesi üzerine Demir'in cenazesi, askeri helikopterle bölgeden alınarak ilçeye getirildi.
 
Olay ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Köprüağzı Köyü kırsalında bugün öğlen saatlerinde meydana geldi. Köyden koyunları alarak yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Navser bölgesine getiren evli ve 3 çocuk babası Kadir Demir, koyunları arazide otladığı sırada kendisi de bir kayalığın üzerine çıkarak beklemeye başladı. Demir, bu sırada dengesini kaybedip 5 metre yükseklikteki kayalıklardan düştü.

Başını kayalara cçarpan Demir, olay yerinde yaşamını yitirdi. Demir'in cenazesi, kendisi gibi bölgede çobanlık yapan akrabası Davut Kardaş tarafından bulundu. Kardaş, akrabası olan Demir'i kanlar içerisinde görüp hayatını kaybettiğini anlayınca cep telefonuyla yakınlarını ve köylüleri arayarak yardım istedi.
 
Bunu üzerine köylüler cenazeyi almak için bölgeye geldi. Ancak arazi koşulları yüzünden cenazeyi taşıyamayınca jandarmayı arayarak yardım istedi. Jandarma köylülerin yardım çağrısı üzerine bölgeye gönderdiği Sikorsky tipi helikopterle Demir'in cenazesini bölgeden alarak otopsisinin yapılması için Başkale Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

DHA