"Kaybetmemizin sorumlu benim"

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde hafta sonu yapılan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) seçimlerinde 7 gruptan 3 grubu kazanan İrfan Erdem, seçim bürosunda basın toplantısı düzenledi.

07 Mayıs 2013 Salı 21:15 tarihinde eklendi.

 

İrfan Erdem, seçimim kaybedilmesinde en büyük sorumluluğun kendisinde olduğunu ifade etti. 
 
Seçimleri matematiksel olarak nasıl kaybettiklerini açıklayan Erdem, "Seçimin kaybedilmesinin sebebi ve mesuliyeti bana aittir. İrfan Erdem olarak stratejik hatalardan dolayı seçimi kaybettik. Bazen kaybetmek kazanmak anlamına gelir. Hayat matematiktir.

Seçilen başkan 585 oy ve yüzde 41 oy aldı. Biz yüzde 39 ve 554 oy aldık. Sayın Aslan Keleş yüzde 19 oy almıştır. 21 meclis üyeliğinin dokuzunu kazanmış bulunmaktayız. Seçimi kazanan grup, 7 grubun dördünü almıştır. Yani matematiksel olarak 4-3 kaybettik. Özgürlük nedir? Seçim yapmaktır. Ereğli'de özgürlük hakkını kullanarak seçim yapmıştır." dedi.
 
"ERDEMİR'İ BİR TEK BİZ GRUPLARA ALDIK"
 
Bu seçimlerde üzüntü duyduğu bir konuyu paylaşmak istediğini ifade eden Erdem, "Erdemir, Ticaret ve Sanayi Odası'nın en büyük üyesidir. Seçimlerden önce Erdemir'den tensip edeceği bir kişiyi bütün gruplara temsilci olmasını istedik. Bu konuda Sayın Milletvekilimiz Ercan Candan da destek oldu. Sayın Fatih Tar bizlere 3 gruba temsilci verdi. Maalesef bizim dışımızda 2 grup temsilcisini listeye yazma ihtiyacını duymadı. Biz yazdık ve meclis üyesi oldular." şeklinde konuştu. 
 
"YENİ YÖNETİME HER KONUDA DESTEK VERECEĞİZ"
 
Yeni oluşacak yönetimin Ereğli'nin ekonomik sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla çalışma yapacağını kaydeden Erdem, "Meclis ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanını seçecekler. Bizler de bu seçimleri yakından takip edeceğiz. Asla yönetime karşı muhalefet olmayacağız. Biz omurga kadromuz ile mevcut yönetime başarılı olmaları için her türlü desteği vereceğiz. Ekonomiyi düzeltmeleri en büyük dileğimiz. Ama bunu başaramazlarsa bunun hesabını ve faturasını kendileri verecektir." ifadelerini kullandı.

CİHAN