Kaybolan çocuk için arama seferberliği

Mersin’in Tarsus ilçesinde, 4 gün önce bisikletiyle evinden ayrılan ve bir daha haber alınamayan çocuğu bulmak için arama çalışması devam ediyor.

Kaybolan çocuk için arama seferberliği
06 Eylül 2013 Cuma 19:55 tarihinde eklendi.


Öğle saatlerinde Yeşilevler Mahallesi'ndeki evinden bisikletiyle ayrılan 14 yaşındaki Yakup Barut'tan 3 gündür haber alınamıyor. Ailesi tarafından en son görüldüğü Aliağa ve Yeşilkuyu köylerinin kesiştiği noktada aranan Barut'un bulunamaması üzerine aile, durumu yetkililere bildirdi.

Barut ailesinin üç cocuğundan en büyüğü olan Yakup’u bulmak için bölgede arama çalışmaları devam ediyor. Ailenin yardım talebi üzerine, AKUT ekipleri de arama çalışmalarına katıldı. AKUT Mersin ekip lideri Hakan Topal, arama çalışmalarını ilk gün 5 gönüllüden oluşan kurtarma ekibiyle sürdürdüklerini belirtti.

Aliağa ve Yeşilkuyu bölgesinden başlayarak tüm Karabucak orman bölgesinde arama çalışmalarını tamamladıklarını belirten Topal, "5 kişilik bir ekip ve aile fertlerinden oluşan 60'a yakın kişi küçük çocuğu aradık. İkinci gün bu kez 8 gönüllü ile yine 60’a yakın kişiyle küçük çocuğu aradık.

Sahil tarafına baktık, kanallara, kanaletlere, baktık. Fakat çocuğun izini bulamadık. Aileyi bilgilendirdik. Çocuğun fotoğraflarını çoğaltmalarını istedik. Her yere fotoğrafları asmalarını söyledik." dedi.

Barut'un ailesi de Yakup’un sessiz bir kişiliğe sahip olduğunu, 3 gün önce evinden ayrıldığını ve kendisinden bir daha haber alamadıklarını söylediler. Güvenlik güçleriyle çocuğu aradıklarını ancak bulamadıklarını kaydeden aile, kaybolan Yakup'a ilişkin elinde bilgisi olanların kendilerine yardımcı olmalarını istediler.

Öte yandan, değişik gönüllü arama kurtarma ekiplerinin bölgede arama çalışmalarının da devam ettiği bildirildi.


CİHAN