Kaybolan genci kurtarmak isterken donuyordu

Eskişehir merkezden geçen Porsuk Çayı'na atlayan genç, yetkilileri harekete geçirdi. Eksi 10 derecelik suda kaybolan genci kurtarmak isteyen balık adamlar donma tehlikesi geçirdi.

Kaybolan genci kurtarmak isterken donuyordu
14 Ocak 2013 Pazartesi 21:06 tarihinde eklendi.

 

Bir buçuk saat süren aramalarda gencin cesedine ulaşılamadı. Havanın kararması nedeniyle ara verilen çalışmalara, sabah devam edilecek.
 
Eskişehir Odunpazarı ilçesinde, Süleyman Kuşçu (24) isimli genç, Adalar mevkiinde bulunan Porsuk Çayı’na akşam saatlerinde atladı. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi olduğu öğrenilen Kuşçu’nun, sınıfta kaldığı ve 3 yıldır psikolojik tedavi gördüğü öğrenildi. 
 
Üzerindeki kıyafetleri çıkartarak suya atlayan genci, çevredeki vatandaşlar farketti. Durumun, polis ve 112 Acil Servis ekiplerine bildirilmesinin ardından, itfaiye ve AKUT’tan da yardım istendi. Bu sırada, çevre güvenliği alan emniyet ekipleri, uzun süre balık adamların gelmesini bekledi. Çevredeki vatandaşlar da olan biteni meraklı gözlerle izledi. Olay yerine gelen AKUT’a bağlı balık adamlar, suyun üzerinde bir süre arama çalışması yaptı. Suyu dalgalandırarak Kuşçu’yu yüzeye çıkarmayı başaramayan balık adamlar, çareyi suya girmekte buldu. Porsuk Çay’ının eksi 10 derece olması, balık adamları zorladı. Sudaki aramalarında sonuç alamayan balık adamlar, kıyaya çıkarak battaniyelere sarındı. Donma tehlikesi geçiren balık adamlara 112 ekipleri müdahale etti. 
 
Porsuk Çayı'nda yapılan bir buçuk saatlik çalışma sonucu Süleyman Kuşcu’nun cesedine ulaşılamadı. Havanın kararması nedeniyle arama çalışmalarına ara verildi. Çalışmalar, sabah saatlerinde devam edecek.

CİHAN