Kaybolan madenci bulundu

Zonguldak'ın Ereğli İlçesine bağlı Kandilli Beldesi Türkiye Taş Kömürü Kurumu Armutçuk müessesi havalandırma bölümünde çalışan ve dünden bu yana kayıp olan maden işçisi Tahsin Yiğit (38), iş yerinin yakınlarında bulunduğu belirtildi.

Kaybolan madenci bulundu
21 Ocak 2013 Pazartesi 21:21 tarihinde eklendi, 1.205 kez okundu.

 

Ereğli'de dün sabah vardiyasından çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan ve Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere, Jandarma ve Karadeniz Bölge Komutanlığı Sahil Güvenlik ekipleri tarafından aranan maden işçisi Tahsin Yiğit, bugün akşam saatlerinde jandarma ekipleri tarafından bulundu.
 
Alınan bilgilere göre, akşam saatlerinde sona eren arama kurtarma çalışmaları sonrasında kurum güvenliğinin son yaptığı aramada, havalandırma bölümünün alt kısmında bulunan barakada Tahsin Yiğit'in bulunduğu ve görevlilere haber verdiği öğrenildi. Şokta olduğu iddia edilen Tahsin Yiğit, 112 ambulansına alınarak Ereğli Devlet Hastanesi'ne getirildi.
 
Devlet Hastanesine getirilen Tahsin Yiğit'in eşi Yasemin (37) ve kızı Tuğçe, göz yaşlarına boğuldu. Ambulanstan indirilerek hastaneye alınan maden işçisi Tahsin Yiğit'in kızı Tuğçe, göz yaşları içerisinde babasını öptü.
 
Devlet Hastanesi Acil Bölümü'nde tedavi altına alınan maden işçisi Tahsin Yiğit'in sağlık durumunun iyi olduğunu, eniştesi İsmail Ünlü açıkladı. Ünlü, konuşmasında, "Arkadaşımız, dün sabahtan bu yana kayıptı. Tabi gerçek bilgilere daha sonra ulaşacağız. Arkadaşımız, çalıştığı iş yerinde bulundu. Daha sonra gerçek bilgilere ulaşacağız. İlk müdahalesi yapılıyor. Bu arada, dün sabahtan bu yana Tahsin Yiğit'in bulunması için büyük çaba gösteren TTK çalışanlarına, Jandarma ve AFAD ekiplerine teşekkür ediyorum." dedi.

CİHAN