Kayıp asker IŞİD'in mi elinde

Kilis’te Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görev yapan bir asker Suriye tarafında IŞİD’in kontrolü altındaki bölgeden açılan ateş sonucu Şanlıurfa Akçakaleli Yusuf Beylem şehit oldu.

Kayıp asker IŞİDin mi elinde
02 Eylül 2015 Çarşamba 15:47 tarihinde eklendi.
Kilis’te Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görev yapan bir asker Suriye tarafında IŞİD’in kontrolü altındaki bölgeden açılan ateş sonucu Şanlıurfa Akçakaleli Yusuf Beylem şehit oldu. Aynı karakolda görevli bir asker de kayıp. Sosyal medyada IŞİD yanlısı çevreler Türk askerini, örgütün kaçırdığını ileri sürdüler.
 
Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre, Türk yetkililer arama çalışmalarının bu iddialar da dikkate alınarak yürütüldüğünü açıkladı.
 
Askeri kaynaklar olayın dün akşam saat 18.15 civarında meydana geldiğini söylediler. Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nun sorumluluk alanında kaçakçılık yapan, IŞİD’le bağlantısı olduğu tahmin edilen ve Türkiye ’ye girmeye çalışan grupla çatışma yaşandı.
 
Olaydan sonra sınırda konuşlu birlikler, tank atışı da dahil olmak üzere bölgeyi  yoğun ateş altına aldı.
 
ARAMA ÇALIŞMALARI 'IŞİD' İDDİASI DİKKATE ALINARAK YÜRÜTÜLÜYOR
 
Sosyal medyada IŞİD yanlısı çevreler Türk askerini, örgütün kaçırdığını ileri sürdüler. Türk yetkililer arama çalışmalarının bu iddialar da dikkate alınarak yürütüldüğünü söyledi. Askeri kaynaklar Türk tanklarının Suriye sınırları içerisine girdiği iddialarını ise doğrulamadı.
 
İçişleri Bakanı Selami Altınok, “Orada bir şehidimiz var, bir askerimiz de kayıp. Kayıp olduğunu söylüyorum, kaçırıldığına dair bir şey söylemiyorum. Vali Bey’den aldığım bilgi öyle” dedi.
 
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada da şöyle denildi: “1 Eylül ’de saat 18.15 sularında Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Kilis Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görevli unsurlarımıza, sınırın Suriye tarafında DEAŞ terör örgütü kontrolündeki bölgeden açılan ateş sonucunda kahraman bir silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal ambulansla hastaneye tahliye edilmiştir. Kahraman silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Ayrıca çatışma esnasında bir silah arkadaşımız ile irtibatımız kesilmiş olup arama faaliyeti ve operasyonlara devam edilmektedir.”

Radikal