Kayıp balıkçıları arama çalışmaları devam ediyor

Balıkesir'in Erdek ilçesinde, 2 Mart Cumartesi akşam saatlerinde balık avlamak için denize açılan kayıp üç balıkçının bulunması için arama çalışmaları devam ediyor.

Kayıp balıkçıları arama çalışmaları devam ediyor
05 Mart 2013 Salı 18:59 tarihinde eklendi.

 

Aramaların kayıp üç gencin bulunana kadar devam edeceği bildirildi. Sahil Güvenlik ve Mayın Filo Komutanlığı'na ait arama gemisi denizde 30 bin metrekarelik bir alanda arama çalışmalarını sürdürürken, 9. Ana Jet Üssü’nden kalkan bir helikopter de çalışmalara havadan destek veriyor. 
 
Erdek’te cumartesi günü çıktıkları balık avından dönmeyen üç arkadaştan geceli gündüzlü yapılan bütün aramalara rağmen haber yok. Kıyıda kayıp üç balıkçının yakınlarının umutlu bekleyişi devam ediyor. İki günlük güzel havanın ardından görüş mesafesinin düşmesi çalışmaları yavaşlatsa da aramalar kesintisiz devam ediyor. Önceki gün bütün sahil şeridi boyunca yürüyerek denizde kayıp olan oğlu Nahit Doğruel’i arayan acılı baba Tahir Bulur, bazı yayın organlarında “kaçak balıkçılar” başlığıyla çıkan haberlerin ailelerin üzüntülerini ikiye katladığını söyledi. 
 
Sahilde umutla bekleyişini sürdüren baba Bulur’u balıkçı arkadaşları ve yakınları yalnız bırakmadı. Tek beklentilerinin çocuklarından gelecek bir haber olduğunu kaydeden baba Bulur, “Biz yalan yanlış söylentilerle uğraşmak istemiyoruz. Devletimiz bütün organlarıyla çocuklarımızı arıyor. Bizim de tek ilgilendiğimiz çocuklarımızı bulmak. Bunun dışında hiçbir şey bizi ilgilendirmiyor. Söz konusu olan üç gencin hayatı. Bütün balıkçı arkadaşlarımız üç gündür arama çalışmalarına destek veriyor. Hepsine teşekkür ediyorum. Devletimizin çocuklarımız bulununcaya kadar aramalarına devam edeceklermiş. Bunu da duymak güzel.” dedi. 
 
Acılı babayı ziyaret eden Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, arama çalışmalarının üç genç bulunana kadar gece gündüz devam edeceğini söyledi. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Aysan, gece görüş sistemine de sahip olan mayın gemisinin sonarlarıyla çalışmalara gece de devam edildiğine dikkat çekti. Bölgedeki her bir noktanın büyük titizlikle koordineli bir şekilde arandığını kaydeden Başkan Aysan, “İyi haberlerin gelmesi umudunu taşıyoruz. Çocuklarımızdan sağlıklı bir haber almak için dualarımızı eksik etmiyoruz.” diye konuştu.
 
Balıkçılık yapan Selçuk Eğritepe (26), Nahit Doğruel (31) ve Tanay Koska(30) hafta sonu denize açılmış, bir daha kendilerinden haber alınamamıştı.

CİHAN