Kayıp-kaçak zaferi

SAKARYA'nın Geyve İlçesi'nde Harun Bal, kayıp kaçak elektrik bedelinin iadesiyle ilgili Tüketici Hakem Heyetine yaptığı başvurada haklı bulundu.

Kayıp-kaçak zaferi
06 Şubat 2016 Cumartesi 19:13 tarihinde eklendi.
SAKARYA'nın Geyve İlçesi'nde Harun Bal, kayıp kaçak elektrik bedelinin iadesiyle ilgili Tüketici Hakem Heyetine yaptığı başvurada haklı bulundu. Hakem heyeti kararında, "Tüketicinin tüketmediği bir elektrik nedeniyle borçlandırılması hukuka aykırıdır" ifadesine yer verilerek, 334 TL'nin geri ödenmesine karar verdi.
 
Geyve'de yaşayan Harun Bal, Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı'na başvurarak Sakarya Elektrik Pazarlama A.Ş'nin (SEPAŞ) tüketmediği elektrik için kendisinden 2011 ile 2014 yılları arasında toplam 334 lira kayıp kaçak bedeli aldığını söyleyerek, bu paranın kendisine geri ödenmesini istedi. Bu talep üzerine tüketici hakem heyeti, SEPAŞ'dan savunma istedi. SEPAŞ savunmasında kayıp kaçak bedelinin şirketin kendi insiyatifi ile düzenlenmiş bir bedel olmadığını, Elektrik Piyasası Kanunu, Elektrik Piyasası Tarifeler Yönetmeliği ile Elektrik Piyasası Perakende Satış  fiyatlarının düzenlenmesi hakkındaki tebliğ gereğince tahakkuk ettirildiğini, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından belirlenen ve uygulanan bir karar olduğunu belirtti.
 
Tüketici Hakem Heyeti, 25 Ocak tarihinde aldığı karar ile Harun Bal'ın 2011 ile 2014 yılları arasında elektrik faturası ile ödediği 344 lira 92 kuruş kayıp bedeli alınmasıyla ilglii olarak, "Tüketicinin tüketlediği bir elektrik nedeniyle borçlandırılması hukuka aykırıdır" diyerek paranın geri ödenmesine karar verdi.
 
Sakarya Elektrik Pazarlama A.Ş. kararı yargıya taşıyacağını açıkladı