Kayıp madenciye ulaşılamadı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, sabah vardiya çıkışı sonrasında ortalıklardan kaybolan madenci Tahsin Yiğit (38) yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı.

Kayıp madenciye ulaşılamadı
20 Ocak 2013 Pazar 19:37 tarihinde eklendi.

 

Madencinin mesai arkadaşı Recep Karabıyık, arkadaşının işi ile ilgili bir sıkıntısı olmadığı gibi bildikleri kadarıyla bir sorununun olmadığını söyledi. 
 
Türkiye Taş kömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesi havalandırma bölümünde 00.00-08.00 vardiyası çıkışında arkadaşlarına biraz dolaşıp eve gideceğini söyleyen ve bir daha haber alınamayan evli ve 3 çocuk babası maden işçisi Tahsin Yiğit için sabah saatlerinden itibaren arama kurtarma çalışması başlatıldı. İlk olarak madenci arkadaşları tarafından aranan Tahsin Yiğit’e ulaşılamayınca Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerine haber verildi. 
 
Kısa sürede olay yerine gelen AFAD ekipleri, Tahsin Yiğit’e ait olan elbiselerin getirilmesini istedi. Kayıp madenciye ait elbiselerin gelmesinin ardından havalandırma alanına inen AFAD ekipleri, AFET isimli arama kurtarma köpeği ile kayıp madenciyi arama çalışması başlattı. AFAD personeli de havalandırma kanalları ve kayalıklar arasında arama çalışmasına başladı. Yapılan aramalar sonrasında madenci Tahsin Yiğit’e ulaşılamadı. 
 
36 yıllık madenci ve kaybolan Tahsin Yiğit’in arkadaşı Recep Karabıyık “Tahsin’in herhangi bir sorunu olmadığını biliyoruz. İşi ile de ilgili bir sıkıntısı yoktu. Sabah vardiya çıkışında saatin erken olması ve evde çocukları rahatsız etmemek istediğini mesai arkadaşı Erhan Yılmaz’a söylemiş. Ondan sonra da haber alınamamış. Tahsin evli ve 3 çocuk babasıydı.” dedi. 
 
Diğer yandan kayıp Madenci Tahsin Yiğit’in denize düşmüş olabileceği düşüncesi ile Karadeniz Bölge Komutanlığı'na bağlı sahil güvenlik ekipleri de denizde çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonrasında herhangi bir sonuca ulaşılamadı.
 
GÜNGÖR: ARAMALARA ARA VERİLDİ
 
Telefonla ulaştığımız Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör ise yaptığı açıklamada, "Bizim ekip, Afet isimli köpek ile ormanlık alanda, sahil güvenlik ise denizde arama yaptı. Ancak şu ana kadar işçiye ulaşılamadı. Hava karardığı için çalışmalara ara verdik. Çalışmalara, yarın sabah yeniden devam edilecek." şeklinde konuştu.
 
Maden işçisi Yiğit'in, sabah işten çıktıktan sonra en son yanındaki mesai arkadaşı Erhan Yılmaz ile konuştuğu ve eve daha sonra gideceğini ifade ederek, işçi servisine binmediği öğrenildi. Ekiplerin, cep telefonunu evde bıraktığı öğrenilen 20 yıllık maden işçisine ulaşma çalışmalarına havanın kararması nedeniyle yarın karadan ve denizden devam edileceği belirtildi.

CİHAN