Kayıp Türkleri Barbaros arayacak

Adriyatik’te Ankara feribotuyla çarpışarak sulara gömülen Reina-1 için Barbaros firkateyni devrede.

Kayıp Türkleri Barbaros arayacak
22 Ekim 2011 Cumartesi 10:49 tarihinde eklendi.

 

Sekiz olduğu söylenen kayıp Türk gemiciler, denizden ve firkateyndeki helikopterle havadan aranıyor.‘3 ceset bulundu’ açıklaması da geri çekildi.
 
Hürriyet gazetesinin haberine göre, Adriyatik Denizi’nde Arnavutluk’un Durres kenti açıklarında Ankara feribotuyla çarpışması sonucu batan Malta bandıralı Türk gemisi Reina-1’in kayıp personelini arama çalışmalarına Deniz Kuvvetleri’ne ait Barbaros firkateyni de katıldı.
 
Türkiye’nin Tiran Büyükelçiliği’nden alınan bilgiye göre, bölgeye yakın bir yerde uluslararası tatbikata katılan Barbaros firkateyni dün sabah 07.00 sıralarında kaza yerine ulaştı. Barbaros denizden, üzerindeki helikopter de havadan Reina-1’in kayıp mürettebatını arıyor.
 
'ÜÇ CESET BULUNDU' TESPİTİ DOĞRU DEĞİL
Arnavutluk makamları kazayla ilgili soruşturma başlatırken, Arnavutluk Deniz Kuvvetleri önceki gün Türkiye Büyükelçiliği’ne ilettiği, “Denizde 3 ceset bulundu” bildirimini geri çekti. Tiran Büyükelçiliği Müsteşarı Aslı Umar, “Dün (önceki gün) yaptıkları bildirimi bu sabah (dün) geri çektiler. Arnavutluk Deniz Kuvvetleri’ne ait helikopterin havadan yaptığı ‘3 ceset bulundu’ tespitinin doğru olmadığını söylediler. Bu nedenle 10 kişilik mürettebattan 8 kişiyi arama çalışması devam ediyor” dedi.
 
BÜYÜKELÇİDEN KAPTANLARA ZİYARET
Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Hasan Aşan, kazadan yaralı olarak kurtulan Reina 1’in kaptanları Ahmet Bal ve Ahmet Soytürk’ü tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. Her iki kaptanın sağlık durumu iyi. Kazaya karışan Ankara feribotu ise seyrüseferine engel olacak bir hasarı olmadığı için önceki gün İtalya’nın Bari Limanı’na gitti.