Kayısı şeklinde ATM!

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Malatya'da kayısı şeklinde ATM açtı.

Kayısı şeklinde ATM!
12 Kasım 2012 Pazartesi 23:38 tarihinde eklendi, 4.630 kez okundu.

Ahmet Çakır, Abdullah Gül Parkı'ndaki ATM'nin açılışında, kentin değişik noktalarında ATM bulunmasının önemine değinerek, bu ATM'lerin klasik bir şekilde değil de bulunduğu ortama göre estetik yapılmasının da güzel olduğunu söyledi.

Malatya açısından kayısı şeklinde ATM'nin güzel bir çalışma olduğunu kaydeden Çakır, ''Bize de maketini getirdikleri zaman, kayısı figürü şeklinde olması halinde kentin önemli noktalarına koyabileceğimizi ifade etmiştik. Dolayısı ile güzel ve estetik bir görüntü oldu'' diye konuştu.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, ATM'lerin şehri simgeleyen motiflerle yapılmasının kentlere katkısının olacağını belirtti.

TEB Genel Müdürü Varol Civil ise, gençlerden ve müşterilerden öneri aldıklarını ifade ederek illerde, o şehrin sembolü olan bazı ürünleri kullanmanın faydalı olacağı yönünde gelen fikri değerlendirdiklerini dile getirdi.

Civil, şunları aktardı:

''Aklımıza Malatya geldi. Malatya'da kayısı sembolleşmiş. Dolayısıyla biz de şehre bir hoşluk olsun, hem Malatya'mızın kayısısının tanıtımında bir katkısı olsun diye böyle bir ATM açılışı yaptık. Benzer illerde de uygulamayı düşünüyoruz.''

Malatya'da KOBİ'ler arasında aktif bir banka olduklarını ifade eden Civil, ''Malatya'yı çok yakinen takip ediyoruz. Malatyalılar ne kadar çok bu ATM'mizi kullanırsa bizim için o kadar büyük mutluluk'' dedi.

Fitch'in Türkiye'nin notunu artırmasına da değinen Civil, ''Fitch'in raporunda, Türkiye yatırım yapılabilir bir seviyeye getirilirken, ülkenin ekonomik olarak güçlenmesinin yanı sıra bankacılık sektörünün çok güçlü olduğu vurgulandı. Gerçekten güçlü bankacılık sistemimiz var. Bankacılığın ekonomik büyümede de çok önemli katkısının olduğunu düşünüyorum. Bankacılık sektörü güçlendikçe hem müşterilerimizin bilincinin artacağını hem de kayıt dışılığı önlemede önemli bir faktör olacağını düşünüyorum'' diye konuştu.