Kaymakamdan Türkçe-Kürtçe bayram mesajı

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kaymakamı Tunahan Efendioğlu, kaymakamlığın resmi internet sitesinden bayram mesajını Türkçe'nin yanısıra Kürtçe de yayınladı.

Kaymakamdan Türkçe-Kürtçe bayram mesajı
18 Ekim 2013 Cuma 18:15 tarihinde eklendi.
Tunahan Efendioğlu mesajında, "Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder; mutlu; huzur dolu günler temenni ederim" dedi.
 
Diyarbakır'ın adı uyuşturucu tarlalarıyla gündem gelen ilçesi olan Lice'nin Kaymakamı Tuhanan Efendioğlu, vatandaşlara yönelik kaymakamlığın resmi internet sitesinde Kurban Bayramı mesajını Türkçe ve Kürtçe yayınladı.

Türkçe "Değerli vatandaşım" diye başlayan Kaymakam Efendioğlu bayram mesajında, "Aşımızı, ekmeğimizi, soframızı, hüznümüzü, acımızı yalnızlığımızı ve geleceğimizi paylaştığımız; sevgi ve saygının perçinlendiği, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği; Millet olma şuurunun şekillendiği; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder; mutlu; huzur dolu günler temenni ederim" dedi.
 
Kaymakam Efendioğlu'nun Kürtçe yayınladığı mesajında Demokratikleşme paketi ile kullanımına izin verileceği söylenen e, w, q, x harflerinin de kullanıldı.

DHA