Kayseri Kaskispor 74-70 Dynamo Moskova

FIBA Kadınlar Eurocup Final 2'nci maçında Kayseri Kaskispor, Dynamo Moskova'yı 74-70 yendi, ancak ilk maçı 5 sayı farkla kaybettiği için bu skor kupayı Kayseri'ye getirmeye yetmedi.

Kayseri Kaskispor 74-70 Dynamo Moskova
14 Mart 2013 Perşembe 21:45 tarihinde eklendi, 1.045 kez okundu.

 

 
İlk maçı deplasmanda 66-61 kaybeden Kayseri Kaskispor, rövanş maçını 74-70 kazandı. Geçen sezon finalde bir başka Rus takımı Kursk'a yenilerek ikinci olan Kaskispor Kadın Basketbol Takımı, bu kez de bir başka Rus takımı Dynamo Moskova'ya kupayı kaptırdı. Dynamo Moskova'nın kupasını FİBA Genel Sekreteri Kamil Novak verdi. 
 
Karşılaşmayı FİBA Genel Sekreteri Kamil Novak ile Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral birlikte izledi. Kaski, üst üste iki sene final oynama başarısının yanında FIBA Kadınlar Euro Cup tarihinde yeni bir rekora daha imza attı.

KASKİ, Kadir Has Spor Salonu'nda topladığı 11 bin seyirci ile Avrupa Kupası Finali'nde rekor kırdı. Kayseri Kaski'nin Euro Cup Finali'nde Dinamo Moskova ile oynadığı final maçı öncesi Mart ayı olağan toplantısını Kayseri'de gerçekleştirdi. TBF Yönetim Kurulu, toplantı sonrası karşılaşmayı da birlikte izledi. 
 
Seyirci desteğini arkasına alarak maça başlayan Kaskispor, birinci periyodu 20-19 geride kapattı. Önce dengeyi sağlayan ardından sayılar bulan Kaski, ilk yarıyı 41-37 önde geçti. Üçüncü periyotta rakibine üstünlük sağlayan ve farkı 10 sayıya çıkaran Kayseri Kaskispor, son periyota 61-51 önde girdi.

Yaklaşık 10 bin basketbolseverin desteklediği Kaskispor, son saniyelerde Martinez'in kaptırdığı topla kupa hayaline nokta koydu. Moskova'da Toliver 23 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu. Kaski adına ise, Sanders 19, Dimitrakou ise 17 sayıyla oynadı. Maç sonrası Kaskili sporcular ağladı.

DHA