Kayseri'de turizm

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, çeşitli sivil toplum örgütlerinden ve öğrenci kulüplerinden temsilcileri kabul ederek bir süre görüştü.

27 Aralık 2013 Cuma 15:26 tarihinde eklendi.

Başkan Özhaseki ilk olarak Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği (KAYTİD) Başkanı Enver Sungur ve beraberindekileri kabul etti. Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi'nin turizme yönelik yatırımlarının konuşulduğu ziyarette, ayrıca Kayseri'de turizm pastasından daha fazla nasıl yararlanılması gerektiği üzerinde duruldu.

Büyükşehir Belediyesi'nin Kayseri'de turizmin gelişmesi için önemli yatırımlar yaptığını söyleyen KAYTİD Başkanı Sungur, diğer kurum ve kuruluşların da buna destek olması gerektiğine vurgu yaparak, "Büyükşehir Belediyesi Erciyes, Kültür Yolu, Kaleiçi, Kayseri Evleri gibi şehirdeki turizm potansiyelini artıracak büyük projeleri hayata geçiriyor. Turizme canlılık kazandıracak bu projelerin yanında olduğumuzu ve destek sağlayacağımızı belirtmek istiyorum. Bizimle birlikte şehirdeki odaların, borsaların ve diğer kurum ve kuruluşların da Kayseri'nin turizm pastasından daha fazla pay alması için elbirliği içinde çalışması gerektiğine inanıyorum." dedi.

Başkan Özhaseki de turizmin altyapıdan üstyapıya kadar topyekün değerlendirilmesi gereken bir konu olduğuna vurgu yaparak, "Bizim projemiz sadece Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi değil. Çok geniş çaplı bir Turizm Master Planı. Kapadokya'yı da içine alan bir çember içinde kış sporlarının yanı sıra doğal güzellikleri, tarihi eserleri kapsayan bir turizm projesi. Bir belediye olarak, kendi vazifemiz olmayan bir konuda proje üretip yatırım yapıyoruz. Ülkemizde turizm yatırımları yıllarca devletten beklenilmiş. Devletin ağırlık verdiği yerler de bu konuda öne çıkmış. Oysa biz belediye olarak Erciyes başta olmak üzere şehrin tamamını kapsayan bir Turizm Master Planı'nı uygulamaya koyuyoruz." diye konuştu.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Başkan Özhaseki'nin bir diğer ziyaretçisi de Engelsiz Sanatlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ersin Çimen ve yönetim kurulu üyeleri oldu. Dernek Başkanı Çimen, yeni kurulan derneklerini tanıtırken Başkan Özhaseki de yılbaşından sonra temelini atacakları Engelsiz Yaşam Merkezi hakkında bilgiler verdi.

ÖĞRENCİ KULÜPLERİ DE BÜYÜKŞEHİR'DEYDİ

Başkan Özhaseki ayrıca iki ayrı öğrenci kulübünü de kabul etti. İlk olarak ERÜ Elektrik-Elektronik Mühendislik Kulübü'nden öğrencilerle görüşen Başkan Özhaseki, önümüzdeki Mart ayında yapacakları 'Teknoloji ve Sektör Günleri' etkinliğine destek sözü verdi.

Başkan Özhaseki'nin son ziyaretçi grubu ise Melikşah Üniversitesi Kariyer Kulübü öğrencileri oldu. Öğrencilerin kişisel gelişimini artıracak etkinlikler düzenlediklerini belirten kulüp üyeleri, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi Hunat Kültür Merkezi'nde düzenledikleri kitap okuma etkinliğine katkılarından ve Raykitap uygulamasından dolayı Başkan Özhaseki'ye teşekkür plaketi takdim etti.


CİHAN